Przepisy: Potrawy z mięsa


Strona główna >> Potrawy z mięsa

Żeberka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę, wkładamy do lodówki na...
Żeberka w coli Sprawdzony przepisŻeberka w coli

Żeberka w coli

| Czytano 13205 | komentarz do przepisu [0]
To danie należy do tych, o których się nie zapomina a smak pozostaje w pamięci :) a skoro pozostaje to się chce do niego wrócić....
Karkówka z kapustą i rodzynkami Sprawdzony przepisKarkówka z kapustą i rodzynkami
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na paski. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, po zeszkleniu wycisnąć do cebuli czosnek. D...
Żeberka po diabelsku Sprawdzony przepisŻeberka po diabelsku

Żeberka po diabelsku

| Czytano 12589 | komentarz do przepisu [0]
Schab natrzeć solą, pieprzem i szałwią, wzdłuż całego kawałka naciąć długim ostrym nożem kieszonkę. Połowę jabłek i wszystkie pl...
Soczysty schab faszerowany jabłkami Sprawdzony przepisSoczysty schab faszerowany jabłkami
Żeberka porcjujemy, doprawiamy do smaku. 
W naczyniu gotujemy wodę, dodajemy włoszczyznę, sól i pozostałe przyprawy. Do gotując...
Żeberka panierowane Sprawdzony przepisŻeberka panierowane

Żeberka panierowane

| Czytano 11834 | komentarz do przepisu [1]
Cielęcinę kroimy na kotlety, nacieramy pierzem i rozmarynem, nastepnie obsmażamy na oliwie z obu stron, nastepnie dodajemy czosn...
Cielęcina duszona po kreolsku Sprawdzony przepisCielęcina duszona po kreolsku

Cielęcina duszona po kreolsku

| Czytano 11451 | komentarz do przepisu [0]
Śliwki sparzyć i wrzucić na 30 minut do gorącego wina. Powidła połączyć ze startym imbirem. Schab rozkroić z boku wzdłuż na płat...
Schab ze śliwką Sprawdzony przepisSchab ze śliwką

Schab ze śliwką

| Czytano 11245 | komentarz do przepisu [0]
Wołowinę kroimy w małe kawałki. Cebule w piórka. Paprykę w kostkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy wołowinę do zbrązowienia. Po sma...
Gulasz z piórkami Sprawdzony przepisGulasz z piórkami

Gulasz z piórkami

| Czytano 11088 | komentarz do przepisu [0]
Efektowne łódeczki faszerowane mięsem drobiowym.
Cukinie bez obierania wydrążamy z miąższu (części), obsypujemy w środku solą i...
Cukinia faszerowana mięsem Sprawdzony przepisCukinia faszerowana mięsem

Cukinia faszerowana mięsem

| Czytano 10773 | komentarz do przepisu [0]
Z mięsa usunąć żyły i usiekać drobno tasakiem (w ostateczności można przemleć mięso w maszynce, jednak wówczas wyciska się cały ...
Kołduny litewskie Sprawdzony przepisKołduny litewskie

Kołduny litewskie

| Czytano 10693 | komentarz do przepisu [0]
Mięso myjemy, osuszamy następnie kroimy w plastry 0,5 cm. Mięso posypujemy wszystkimi wymienionymi przyprawami - liście laurowe ...
Wieprzowina w miodzie Sprawdzony przepisWieprzowina w miodzie

Wieprzowina w miodzie

| Czytano 10554 | komentarz do przepisu [0]
Kotlety rozbijamy, oprószamy wegetą, skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilak godzin do lodów...
Zrazy zawijane Sprawdzony przepisZrazy zawijane

Zrazy zawijane

| Czytano 10511 | komentarz do przepisu [0]