Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Powidła z węgierek

Czas 35 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

około 6 kg węgierek mocno dojrzałych (najlepsze są takie z pomarszczonymi końcami)

Powidła z węgierek - sposób wykonania:

Owoce myjemy, pozbawiamy pestek. Wsypujemy do rondla z płaskim dnem, smażymy 30 minut pod przykryciem mieszając. Następnego dnia powidła smażymy również 30 minut a trzeciego dosmażamy bez przykrycia, są dobrze wysmażone gdy odrywają się od łyżki dużymi płatami. Gorące przekładamy do czystych słoiczków, zakręcamy i przechowujemy w zimnym i ciemnym miejscu (dla pewności można je za pasteryzować przez 15 minut)


Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 19-08-10 | Czytano: 11077 razy | komentarzy [0]
 Powidła z węgierek komentarz



Opinie i komentarze na temat Powidła z węgierek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Powidła z węgierek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje