Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Desery >> Pączki

Czas 55 minut Porcji 22 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Proste pączki - składniki:

1 kg mąki
5 żółtek
pół litra mleka
pół kostki masła
1 budyń śmietankowy
100 g drożdży
6 łyżek cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
marmolada

Proste pączki - sposób wykonania:

Pyszne i bardzo proste do wykonania pączki domowe. Pączki są pyszne - nawet na drugi dzień.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, sól i żółtka, miksujemy za pomocą miksera na gładką masę.
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, w połowie szklanki rozpuszczamy budyń, gdy mleko zawrze wlewamy budyń i gotujemy aż stężeje, studzimy.
Do zmiksowanych drożdży dodajemy na przemian porcjami mąkę i budyń - mieszamy. Na koniec zagniatamy ciasto, odstawiamy aż wyrośnie. Z ciasta za pomocą dłoni formujemy pączki, smażymy na głębokim oleju. Po usmażeniu osączamy na papierowym ręczniku, za pomocą szprycy, faszerujemy marmoladą oraz posypujemy cukrem pudrem.
To jak wyglądają te pyszne pączki można zobaczyć na zdjęciu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz