Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne

Pomysły na Andrzejki:

Ciasteczka z wróżbą
Ciasteczka z wróżbą

Szybka przekąska na Andrzejki
Szybka przekąska na Andrzejki

Nalewka na Andrzejki
Nalewka na Andrzejki






Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Desery >> Pączki

Czas 55 minut Porcji 22 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Proste pączki - składniki:

1 kg mąki
5 żółtek
pół litra mleka
pół kostki masła
1 budyń śmietankowy
100 g drożdży
6 łyżek cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
marmolada

Proste pączki - sposób wykonania:

Pyszne i bardzo proste do wykonania pączki domowe. Pączki są pyszne - nawet na drugi dzień.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, sól i żółtka, miksujemy za pomocą miksera na gładką masę.
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, w połowie szklanki rozpuszczamy budyń, gdy mleko zawrze wlewamy budyń i gotujemy aż stężeje, studzimy.
Do zmiksowanych drożdży dodajemy na przemian porcjami mąkę i budyń - mieszamy. Na koniec zagniatamy ciasto, odstawiamy aż wyrośnie. Z ciasta za pomocą dłoni formujemy pączki, smażymy na głębokim oleju. Po usmażeniu osączamy na papierowym ręczniku, za pomocą szprycy, faszerujemy marmoladą oraz posypujemy cukrem pudrem.
To jak wyglądają te pyszne pączki można zobaczyć na zdjęciu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz