Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Desery >> Pączki

Czas 55 minut Porcji 22 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Proste pączki - składniki:

1 kg mąki
5 żółtek
pół litra mleka
pół kostki masła
1 budyń śmietankowy
100 g drożdży
6 łyżek cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
marmolada

Proste pączki - sposób wykonania:

Pyszne i bardzo proste do wykonania pączki domowe. Pączki są pyszne - nawet na drugi dzień.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, sól i żółtka, miksujemy za pomocą miksera na gładką masę.
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, w połowie szklanki rozpuszczamy budyń, gdy mleko zawrze wlewamy budyń i gotujemy aż stężeje, studzimy.
Do zmiksowanych drożdży dodajemy na przemian porcjami mąkę i budyń - mieszamy. Na koniec zagniatamy ciasto, odstawiamy aż wyrośnie. Z ciasta za pomocą dłoni formujemy pączki, smażymy na głębokim oleju. Po usmażeniu osączamy na papierowym ręczniku, za pomocą szprycy, faszerujemy marmoladą oraz posypujemy cukrem pudrem.
To jak wyglądają te pyszne pączki można zobaczyć na zdjęciu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz