Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Pączki

Proste pączki

Czas 55 minut Porcji 22 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Proste pączki - składniki:

1 kg mąki
5 żółtek
pół litra mleka
pół kostki masła
1 budyń śmietankowy
100 g drożdży
6 łyżek cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
marmolada

Proste pączki - sposób wykonania:

Proste pączkiPyszne i bardzo proste do wykonania pączki domowe. Pączki są pyszne - nawet na drugi dzień.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, sól i żółtka, miksujemy za pomocą miksera na gładką masę.
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, w połowie szklanki rozpuszczamy budyń, gdy mleko zawrze wlewamy budyń i gotujemy aż stężeje, studzimy.
Do zmiksowanych drożdży dodajemy na przemian porcjami mąkę i budyń - mieszamy. Na koniec zagniatamy ciasto, odstawiamy aż wyrośnie. Z ciasta za pomocą dłoni formujemy pączki, smażymy na głębokim oleju. Po usmażeniu osączamy na papierowym ręczniku, za pomocą szprycy, faszerujemy marmoladą oraz posypujemy cukrem pudrem.
To jak wyglądają te pyszne pączki można zobaczyć na zdjęciu u?miech

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 06-01-12 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz