Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Desery >> Pączki

Czas 55 minut Porcji 22 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Proste pączki - składniki:

1 kg mąki
5 żółtek
pół litra mleka
pół kostki masła
1 budyń śmietankowy
100 g drożdży
6 łyżek cukru
szczypta soli
cukier puder do posypania
marmolada

Proste pączki - sposób wykonania:

Pyszne i bardzo proste do wykonania pączki domowe. Pączki są pyszne - nawet na drugi dzień.
Do miski wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, sól i żółtka, miksujemy za pomocą miksera na gładką masę.
1,5 szklanki mleka gotujemy z masłem, w połowie szklanki rozpuszczamy budyń, gdy mleko zawrze wlewamy budyń i gotujemy aż stężeje, studzimy.
Do zmiksowanych drożdży dodajemy na przemian porcjami mąkę i budyń - mieszamy. Na koniec zagniatamy ciasto, odstawiamy aż wyrośnie. Z ciasta za pomocą dłoni formujemy pączki, smażymy na głębokim oleju. Po usmażeniu osączamy na papierowym ręczniku, za pomocą szprycy, faszerujemy marmoladą oraz posypujemy cukrem pudrem.
To jak wyglądają te pyszne pączki można zobaczyć na zdjęciu u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz