Przepisy: Dania główne - Przekąski


Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Kuchnia góralska - otoczaki dunajeckie, wg Ewy Wachowicz. Fasolę namaczamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości w lekko osolo...
Otoczaki dunajeckie Sprawdzony przepisOtoczaki dunajeckie

Otoczaki dunajeckie

| Czytano 26447 | komentarz do przepisu [4]
Skrzydełka w zalewie octowej to bardzo smaczna i szybka przekąska. 
Skrzydełka myjemy dokładnie i osuszamy, odkrawamy ostatnią ...
Skrzydełka w occie Sprawdzony przepisSkrzydełka w occie

Skrzydełka w occie

| Czytano 21567 | komentarz do przepisu [0]
Pierś kroimy w paski (2 cm szerokości), wkładamy do maślanki i na 2 godziny do lodówki.
Krakersy wkładamy do woreczka i kruszym...
Kawałki kurczaka w krakersach Sprawdzony przepisKawałki kurczaka w krakersach

Kawałki kurczaka w krakersach

| Czytano 21374 | komentarz do przepisu [1]
Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ją wcześniej pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie ...
Paszteciki z kiszona kapustą Sprawdzony przepisPaszteciki z kiszona kapustą

Paszteciki z kiszona kapustą

| Czytano 18921 | komentarz do przepisu [1]
Pyszne i bardzo szybkie danie - przekąska choć jest tak syte, że można spokojnie przygotować je na ekspresowy obiad lub kolację....
Chlebek pita z nadzieniem Sprawdzony przepisChlebek pita z nadzieniem

Chlebek pita z nadzieniem

| Czytano 18711 | komentarz do przepisu [0]
Pyszne mini-tarty na ostro są przekąską idealną na imprezę.
Mąkę siekamy z masłem aż powstanie kruszonka. Dodajemy sól i wodę, ...
Babeczki pikantne Sprawdzony przepisBabeczki pikantne

Babeczki pikantne

| Czytano 18172 | komentarz do przepisu [0]
Pieczarki obieramy, odcinamy trzonki, kapelusze lekko wydrążamy.
Szynkę, cebule i paprykę oraz trzonki pieczarek drobno kroimy....
Pieczarki faszerowane Sprawdzony przepisPieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

| Czytano 18071 | komentarz do przepisu [0]
Tempura z krewetek na szampanie.
Ogólnie uważa się, że owoce morza są afrodyzjakiem a więc to bardzo dobra propozycja dla tych ...
Krewetki w cieście Sprawdzony przepisKrewetki w cieście

Krewetki w cieście

| Czytano 17631 | komentarz do przepisu [0]
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Jabłka obieramy, kroimy na cienkie plasterki, każdy obtaczamy dokładanie w cukrze i cynamo...
Ryż zapiekany z jabłkami Sprawdzony przepisRyż zapiekany z jabłkami

Ryż zapiekany z jabłkami

| Czytano 17418 | komentarz do przepisu [0]
Obraną ze skórki bułkę pokroić na kromki grubości 1 cm. Spód każdej kromki posmarować cienko margaryną. Pieczarki oczyścić, przy...
 Grzanki z pieczarkami Sprawdzony przepis Grzanki z pieczarkami

Grzanki z pieczarkami

| Czytano 16339 | komentarz do przepisu [0]
Przekąska szybka do przygotowania. Każdą parówkę zawijamy w plaster sera, ciasto dzielimy na 5 kawałków, zawijamy nim dokładnie ...
Parówki w cieście francuskim Sprawdzony przepisParówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

| Czytano 16337 | komentarz do przepisu [0]
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ubijając mikserem. Na koniec dodajemy banany pokrojone w plasterki. Placuszki kładziemy ły...
Placki bananowe Sprawdzony przepisPlacki bananowe

Placki bananowe

| Czytano 15861 | komentarz do przepisu [0]