Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przekładaniec świąteczny - składniki:

1,5 kg piersi kurczaka
olej
800 g pieczarek
2 cebule
300 g sera żółtego
masło (do smażenia)
1 kg mięsa mielonego wieprzowego (szynka, łopatka)
1 kajzerka namoczona w mleku
jajko
szklanka śmietany
przyprawy, sól, pieprz

Przekładaniec świąteczny - sposób wykonania:

Piersi myjemy, osuszamy, leciutko rozbijamy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 1 cebulę obieramy i siekamy w kostkę, szklimy na masełku, dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, całość wykładamy na filety ułożone w naczyniu, na to ser starty na dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kajzerkę namoczoną w mleku oraz 1 cebulę zeszkloną na masełku, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Mięso wykładamy jako kolejną warstwę w naczyniu żaroodpornym. Warstwę ta wyrównujemy i polewamy śmietana przyprawioną solą i pieprzem.
Całość pieczemy godzinę w 180 stopniach C. Podajemy na ciepło lub na zimno - jako wędlinę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz