Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przekładaniec świąteczny - składniki:

1,5 kg piersi kurczaka
olej
800 g pieczarek
2 cebule
300 g sera żółtego
masło (do smażenia)
1 kg mięsa mielonego wieprzowego (szynka, łopatka)
1 kajzerka namoczona w mleku
jajko
szklanka śmietany
przyprawy, sól, pieprz

Przekładaniec świąteczny - sposób wykonania:

Piersi myjemy, osuszamy, leciutko rozbijamy i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 1 cebulę obieramy i siekamy w kostkę, szklimy na masełku, dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, całość wykładamy na filety ułożone w naczyniu, na to ser starty na dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kajzerkę namoczoną w mleku oraz 1 cebulę zeszkloną na masełku, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Mięso wykładamy jako kolejną warstwę w naczyniu żaroodpornym. Warstwę ta wyrównujemy i polewamy śmietana przyprawioną solą i pieprzem.
Całość pieczemy godzinę w 180 stopniach C. Podajemy na ciepło lub na zimno - jako wędlinę.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz