Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |




Strona główna > > Porady kulinarne

Przelicznik kulinarny

Bardzo często spotykamy się z przepisami w których autor podaje składniki w dekagramach lub gramach. Wszystko pięknie gdy mamy wagę kulinarną ale jeśli tak nie jest to niektóre produkty ciężko przeliczyć na łyżki i szklanki.
Dlatego proponuję korzystanie z naszego przelicznika kulinarnego, który powie nam ile to jest szklanka i łyżka produktów najczęściej używanych w czasie gotowania.

1 szklanka to:
250 g miodu
230 g ryżu
220 g grochu
220 g cukru
160 g cukru pudru
200 g kaszy jęczmiennej
150 g mąki pszennej
250 ml śmietany
150 g kaszy manny
120 g kakao
300 g soli
150 g bułki tartej
250 g kaszy gryczanej
180 g mąki ziemniaczanej
120 g mleka w proszku
165 g maku
300 g dżemu
200 ml oleju
250 ml mleka i wody
250 g keczupu

1 łyżka stołowa to:
12 g cukru kryształu
10 g cukru pudru
14 g ryżu
10 g mąki
20 g soli
8 g kakao
20 g soli
12 g mąki ziemniaczanej
10 g maku
8 g mleka w proszku
18 g dżemu
14 ml oleju
15 ml wody i mleka

1 łyżeczka to:

7 cukru kryształu
5 g cukru pudru
4 g kakao
5 g mąki tortowej
4 g mleka w proszku
11 g soli
9 ml mleka i wody
| Czytano 67538 razy | 02-10-10 |