Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |




Strona główna > > Porady kulinarne

Przelicznik kulinarny

Bardzo często spotykamy się z przepisami w których autor podaje składniki w dekagramach lub gramach. Wszystko pięknie gdy mamy wagę kulinarną ale jeśli tak nie jest to niektóre produkty ciężko przeliczyć na łyżki i szklanki.
Dlatego proponuję korzystanie z naszego przelicznika kulinarnego, który powie nam ile to jest szklanka i łyżka produktów najczęściej używanych w czasie gotowania.

1 szklanka to:
250 g miodu
230 g ryżu
220 g grochu
220 g cukru
160 g cukru pudru
200 g kaszy jęczmiennej
150 g mąki pszennej
250 ml śmietany
150 g kaszy manny
120 g kakao
300 g soli
150 g bułki tartej
250 g kaszy gryczanej
180 g mąki ziemniaczanej
120 g mleka w proszku
165 g maku
300 g dżemu
200 ml oleju
250 ml mleka i wody
250 g keczupu

1 łyżka stołowa to:
12 g cukru kryształu
10 g cukru pudru
14 g ryżu
10 g mąki
20 g soli
8 g kakao
20 g soli
12 g mąki ziemniaczanej
10 g maku
8 g mleka w proszku
18 g dżemu
14 ml oleju
15 ml wody i mleka

1 łyżeczka to:

7 cukru kryształu
5 g cukru pudru
4 g kakao
5 g mąki tortowej
4 g mleka w proszku
11 g soli
9 ml mleka i wody
| Czytano 60085 razy | 02-10-10 |