Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 25 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Przepis na puszysty biszkopt - składniki:

6 jajek
szklanka cukru
1 cukier waniliowy
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mąki pszennej
3 budynie (jeśli chcemy mieć biszkopt ciemny to użyjmy biszkopt czekoladowy, jeśli jasny - waniliowy)

Przepis na puszysty biszkopt - sposób wykonania:

Tak puszystego biszkoptu jeszcze nie widziałam, choć brak większej ilości mąki może dziwić to naprawdę ten przepis na biszkopt jest godny polecenia.
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, następnie wbijamy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy.
Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy z budyniami, dodajemy do masy, mieszamy wszystko łyżką na gładką masę.
Sposobu postępowania należy się ściśle trzymaću?miech
Ciasto wylewamy do nasmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy 40 minut w 160 stopniach C.
Sposób przełożenia jest dowolny - na szybko proponuję użyć gotowych kremów do tortu lub bitej śmietany u?miech

A oto zdjęcie tortu z biszkoptu w przekroju Tort urodzinowy koń
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [22]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-04 8:06 Tytul
biszkopt rewelacja u?miech))))))



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-21 22:43 Tytul
czy budynie powinny być na 0,5l mleka czy większe porcje na 0,7l?



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-21 23:21 biszkopt
zwykłe budynie, na porcje 0,5 mleka



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-22 20:15 Tytul
pierwszy biszkopt ktory mi wyszedl!!!!!!Polecam

ewachlewicka
ewachlewicka
Przepisów 1
Od 2011-05-19 13:07
Dodano 2011-05-19 14:03 BISZKOPT
TEŻ GO ROBIŁAM REWELACJA.



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-13 18:46 Tytul
czy budynie maja byc prosto z paczki czy rozrobione z mlekiem juz?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-06-13 18:59 puszysty biszkopt
suche w proszku a więc prosto z paczki



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-07 10:56 lusi
bo zamiast budyniu dodajemy mąke ziemniaczaną i ja żóltka mieszam osobno z proszkiem do pieczenia , a żeby biszkopt był wilgotny dodaje 2,3 łyżki majonezu...



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-08 16:46 Tytul
ale ile tej maki ziemniaczanej

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-09-08 17:37 biszkopt
no niestety ta osoba nie podała proporcji do swojego biszkoptu. Proszę zrobić wg naszego przepisu - jest wielokrotnie sprawdzony, tani, szybki i zawsze wychodzi u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-07 10:36 Tytul
Witam ja robię biszkopt z jajek w całości
(białka + żółtka ).Podgrzewam cukier w garnku aby był cieplutki ,wyłączam palnik
mam elektryczny więc jeszcze trochę "trzyma".Potem wbijam jaja całe i miksuję na puszystą masę dodaję mąkę i proszek do pieczenia ,oczywiście mąkę mieszam łyżką drewnianą i gotowe , a to dlatego ,że nie lubię oddzielać żółtek od białek



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-16 21:38 Tytul
A piekarnik ma być nagrzany góra/dół czy tylko dół? czy tą masę trzeba długo ubijać? Czy można ciepłego wyciagać z piekarnika?



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-17 7:17 biszkopt
ubijamy nie masę a pianę do momentu aż będzie sztywne (delikatnie odwracamy miskę, jak nie spływa to jest dobra), resztę składników należy domieszać na badzo wolnych obrotach a budynie za pomocą łyżki
Pieczemy w termoobiegu, wyjąć należy od razu, nic nie opadnie



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-27 18:58 witam
witam. Mam pytanie. Jaka średnica tortownicy będzie potrzeba do upieczenia??


mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-02-27 19:08 biszkopt
do tego biszkoptu używam tortownicy o standardowych wymiarach a wiec 26 cm (około)



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-05 21:23 Tytul
rewelacja super przepis! polecam wypróbujcie napewno się uda -smacznego !



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-06 22:19 alicja
robie go ze smietana roslinna i na budyniach czekoladowych skrapiam ciasto ponczem

czkutka13
czkutka13
Przepisów 1
Od 2012-07-12 13:27
Dodano 2012-07-12 13:31 Tytul
czyli dodajemy budynie w proszku do reszty a nie rozrabiamy ich z mlekiem, tak?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-07-12 16:20 biszkopt
dokładnie! budynie dodajemy sypkie w proszku! Służą w tym przepisie po prostu za mąkę



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-23 7:31 marzena
biszkopt wyszedł rewelacyjnyi wszyscy go chwalili, chociaż trudno go jest przekroić



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-24 4:11 To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak powinlinen zachowywac sie prawdziwy biszkopt,moje dogie Panie po co majonez,czzy inna chemie ladowac I to na wlasne zadanie pozdrawiam Krystyna



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-24 8:16 Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskiego lub kieleckiego jest OK !


kulinarne przepisy Dodaj komentarz