Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności






Przepisy: Przepisy na swieta


Strona główna >> Przepisy na swieta

Suszone śliwki zostawiamy zamoczone w alkoholu najlepiej na noc.
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy je na trzy c...
Mazurek śliwkowy Sprawdzony przepisMazurek śliwkowy

Mazurek śliwkowy

| Czytano 7283 | komentarz do przepisu [0]
Miód wkładamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy masło, i cukier, oraz przyprawę do piernika. Masę gdy się rozpuści przenosimy do ...
Choinka z pierniczków Sprawdzony przepisChoinka z pierniczków

Choinka z pierniczków

| Czytano 6979 | komentarz do przepisu [0]
Grzyby gotujemy aż będą miękkie(możemy na noc namoczyć w zimnej wodzie i później w niej je gotować). Gotowe grzyby cedzimy przez...
Kotlety z suszonych grzybów Sprawdzony przepisKotlety z suszonych grzybów

Kotlety z suszonych grzybów

| Czytano 6901 | komentarz do przepisu [0]
Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder, przyprawę do piernika i cynamon. Mieszamy i całość sieka...
Ciasteczka piernikowe Sprawdzony przepisCiasteczka piernikowe

Ciasteczka piernikowe

| Czytano 6807 | komentarz do przepisu [0]
Przepis na wigilijną zupę migdałową, gotowaną na mleku.
Migdały sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z nich skórkę, następnie suszymy...
Zupa migdałowa Sprawdzony przepisZupa migdałowa

Zupa migdałowa

| Czytano 6328 | komentarz do przepisu [0]
Warzywa obieramy, kroimy  w plastry, zalewamy litrem wody, dodajemy przyprawy, sok z cytryny, rodzynki. Po 10 minutach do wywaru...
Karp na sposób wschodni Sprawdzony przepisKarp na sposób wschodni

Karp na sposób wschodni

| Czytano 6284 | komentarz do przepisu [0]
Ostatnio zapomniana babka zebra - domowy przepis na to pyszne ciasto. Jaja ubijamy z cukrami. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszk...
Babka zebra Sprawdzony przepisBabka zebra

Babka zebra

| Czytano 6270 | komentarz do przepisu [0]
Przepis na pysznego pstrąga z programu Ewa Gotuje.
Rybę pozbawiamy głowa i ogona patroszymy i filetujemy usuwamy ości.
Gotoweg...
Pstrąg pod kartoflem Sprawdzony przepisPstrąg pod kartoflem

Pstrąg pod kartoflem

| Czytano 5195 | komentarz do przepisu [0]
Karpia patroszymy, zostawiamy głowę lecz usuwamy skrzela i oczy, myjemy i osuszamy, posypujemy solą i pieprzem, władamy do lodów...
Karp faszerowany grzybami Sprawdzony przepisKarp faszerowany grzybami

Karp faszerowany grzybami

| Czytano 5170 | komentarz do przepisu [0]
Mak sparzamy gorącym mlekiem i odstawiamy na 30 minut. Odcedzamy i mielimy dwa razy przez maszynkę do mięsa. 
Na patelni rozgrz...
Łazanki z makiem Sprawdzony przepisŁazanki z makiem

Łazanki z makiem

| Czytano 4678 | komentarz do przepisu [0]
Owoce wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą, dodajemy cynamon i goździki odstawiamy an całą noc. Na drugi dzień wszystko gotu...
Kompot z suszonych owoców Sprawdzony przepisKompot z suszonych owoców

Kompot z suszonych owoców

| Czytano 4608 | komentarz do przepisu [0]
Karpia należy posolić go i pozostawiamy na godzinę.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. 
Posypanego mąką karpia,...
Karp pieczony zalewany śmietaną Sprawdzony przepisKarp pieczony zalewany śmietaną