Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Przysmak meksykański

Składniki:

10 dag twardego żółtego sera
15 dag gęstej kwaśnej śmietany
10 dag dymki
po 3 dag zielonych i czerwonych marynowanych
papryczek chili
1 opakowanie chipsów typu tortilla
1 cebula
1 słoik marynowanej papryki
200 ml pikantnego sosu np. salsa

Przysmak meksykański - sposób wykonania:

Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odłożyć 2 łyżki a resztę połączyć ze śmietaną. Oczyścić i pokroić w krążki dymkę. Osączyć i pokroić w krążki papryczki chili. Posmarować tłuszczem żaroodporne naczynie. Przełożyć do niego chipsy, dymkę i chili. Polać sosem śmietanowo-serowym i posypać odłożonym serem. Wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 st. Obrać i pokroić w kostkę cebulę. Osączyć na sitku marynowaną paprykę. Zmiksować na gładką masę i wymieszać z sosem salsa oraz cebulą. Przelać do sosjerki. Polewać nim gotowe danie z piekarnika.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 27105 razy |komentarz [0]
Przysmak meksykański komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz