Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Pstrąg pod kartoflem

Czas 40 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

1 pstrąg
1 ziemniak
2 szczypty mąki ziemniaczanej
masło do smażenia
sól

450 g szpinaku mrożonego
200 g gorgonzoli
125 ml śmietanki 30%
4 ząbki czosnku
sól pieprz
garść orzechów włoskich i garść orzechów laskowych

Pstrąg pod kartoflem - sposób wykonania:

Przepis na pysznego pstrąga z programu Ewa Gotuje.
Rybę pozbawiamy głowa i ogona patroszymy i filetujemy usuwamy ości.
Gotowego fileta przyprawiamy solą i pieprzem i odkładamy.
Czosnek kroimy na plastry, wrzucamy na roztopione masło, chwilkę smażymy lecz nie rumienimy, dodajemy ser, roztapiamy, dodajemy rozmrożony szpinak i zagotowujemy. Całość zalewamy śmietanką i doprawiamy solą i pieprzem, chwilkę dusimy by zgęstniało, następnie dodajemy orzechy (można je najpierw podprażyć w piekarniku przez 120 minut w 200 stopniach).
Fileta z pstrąga dzielimy na kawałki, ziemniaka kroimy najpierw w plastry a później w bardzo cienkie zapałki, ziemniaki pokrojone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Na każdy filet nakładamy ziemniaki smażymy an maśle z obu stron. Usmażonego pstrąga podajemy z sosem szpinakowym.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 15-12-12| Czytano: 5137 razy |komentarz [0]
Pstrąg pod kartoflem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz