Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 75 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pstrąg w galarecie Dukan - składniki:

2 oczyszczone pstrągi lub kilka dzwonków karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka żelatyny
sok z cytryny

Pstrąg w galarecie Dukan - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy - liść,pieprz, ziele oraz sól. Wywar gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, po ugotowaniu, przecedzamy go i ponownie wstawiamy na ogień. Rybę (oprawioną!) dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze cześć (wystarczy na pół), wkładamy do wywaru warzywnego gotujemy 10 minut.
Następnie delikatnie je wyjmujemy, układamy na półmisku, obkładamy plasterkami marchewki ugotowanej w wywarze.
Po ugotowaniu ryby wywar przecedzamy. Do pół litra gorącego wywaru dodajemy żelatynę, mieszamy ją dokładnie aby się rozpuściła, wywar doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny (wg uznania). Zalewamy nim rybę, studzimy.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 2.67/5

2.7/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz