Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 75 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pstrąg w galarecie Dukan - składniki:

2 oczyszczone pstrągi lub kilka dzwonków karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka żelatyny
sok z cytryny

Pstrąg w galarecie Dukan - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy - liść,pieprz, ziele oraz sól. Wywar gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, po ugotowaniu, przecedzamy go i ponownie wstawiamy na ogień. Rybę (oprawioną!) dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze cześć (wystarczy na pół), wkładamy do wywaru warzywnego gotujemy 10 minut.
Następnie delikatnie je wyjmujemy, układamy na półmisku, obkładamy plasterkami marchewki ugotowanej w wywarze.
Po ugotowaniu ryby wywar przecedzamy. Do pół litra gorącego wywaru dodajemy żelatynę, mieszamy ją dokładnie aby się rozpuściła, wywar doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny (wg uznania). Zalewamy nim rybę, studzimy.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 2.67/5

2.7/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz