Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 75 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pstrąg w galarecie Dukan - składniki:

2 oczyszczone pstrągi lub kilka dzwonków karpia
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka żelatyny
sok z cytryny

Pstrąg w galarecie Dukan - sposób wykonania:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, następnie dodajemy umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy - liść,pieprz, ziele oraz sól. Wywar gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, po ugotowaniu, przecedzamy go i ponownie wstawiamy na ogień. Rybę (oprawioną!) dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na mniejsze cześć (wystarczy na pół), wkładamy do wywaru warzywnego gotujemy 10 minut.
Następnie delikatnie je wyjmujemy, układamy na półmisku, obkładamy plasterkami marchewki ugotowanej w wywarze.
Po ugotowaniu ryby wywar przecedzamy. Do pół litra gorącego wywaru dodajemy żelatynę, mieszamy ją dokładnie aby się rozpuściła, wywar doprawiamy do smaku, dodajemy sok z cytryny (wg uznania). Zalewamy nim rybę, studzimy.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 2.67/5

2.7/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz