Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Ptasie Mleczko

Składniki:

2 galaretki żółte
2 galaretki czerwone
2 galaretki zielone (lub biszkopty )
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Ptasie Mleczko - sposób wykonania:

Zielona galaretkę rozpuszczamy w 0,5 litra wody i tężejącą wlewamy do blachy (jeśli zamiast galaretki posiadamy biszkopty - układamy je na dnie blachy).
W tym czasie rozpuszczamy żółte galaretki (również w 0,5 litra wody), studzimy pilnując gdy zaczynają tężeć.
Mleko skondensowane miksujemy z tężejącą galaretką koloru żółtego, powstałą masę wylewamy na galaretkę zieloną (ew. biszkopty). Wkładamy do lodówki.
Czerwone galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody, gdy stężeją wylewamy je na dobrze zastygniętą masę z mleka skondensowanego.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 05-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz