Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500g mielonego mięsa indyczego
1 jajko,
1 duża cebula
łyżka stołowa skrobi kukurydzianej,
pieprz, sól

500g pieczarek
2 cebule
2 kostki rosołowe
pieprz, sól

Pulpeciki w sosie pieczarkowym - sposób wykonania:

Cebulkę drobno kroimy, dodajemy do mięsa wraz zjajkiem, skrobią, doprawiamy. Formujemy kulki, spłaszczamy je i obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Pieczarki pokroić w większe kawałki, cebulkę posiekać w kostkę. Cebulę wrzucamy na patelnie teflonową, chwilkę smażymy, dodajemy pieczarki. Pieczarki puszczą wodę, wrzucamy kostki i inne przyprawy, zabielamy jogutem 0%. Po paru minutach dodajemy pulpety, całość dusimy kilka minut.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 11-08-10| Czytano: 12601 razy |komentarz [0]
Pulpeciki w sosie pieczarkowym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz