Strona główna >>
Dania główne >>
Grzyby Pulpety duszone z grzybami
Czas 45 minut
Porcji 4
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego drobiowego
- 500 g grzybów leśnych
- jajko
- sól, pieprz
- szklanka bulionu z kostki
- 2 cebule
- bułka tarta
Pulpety duszone z grzybami - sposób wykonania:
Proste i smaczne danie z wykorzystaniem grzybów leśnych, dodających zwykłej potrawie niezwykłego aromatu.
Z mięsa drobiowego, jajka, jednej cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju oraz bułki tartej (tyle aby konsystencja była dość zwarta) formujemy pulpeciki (solimy i pieprzymy) i obsmażamy je na rozgrzanym oleju. Gdy będą rumiane wlewamy szklankę bulionu i dusimy pulpety przez parę minut. Następnie wyjmujemy je na talerz.
Grzyby oczyścić, pokroić na mniejsze części, niewielkie grzyby zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać grzyby, smażyć 15 minut.
Wywar który został po duszeniu pulpecików przełożyć do grzybów, dusić aż zgęstnieje i dodać pulpeciki, przykryć i dusić wszystko razem około 10 minut na małym ogniu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować
Poleć przepis znajomemu mewa80 | 13-09-10| Czytano: 20380 razy |

[1]
1 komentarzy