Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Pulpety duszone z grzybami

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 500 g mięsa mielonego drobiowego
- 500 g grzybów leśnych
- jajko
- sól, pieprz
- szklanka bulionu z kostki
- 2 cebule
- bułka tarta

Pulpety duszone z grzybami - sposób wykonania:

Proste i smaczne danie z wykorzystaniem grzybów leśnych, dodających zwykłej potrawie niezwykłego aromatu.
Z mięsa drobiowego, jajka, jednej cebuli pokrojonej w kostkę i zeszklonej na oleju oraz bułki tartej (tyle aby konsystencja była dość zwarta) formujemy pulpeciki (solimy i pieprzymy) i obsmażamy je na rozgrzanym oleju. Gdy będą rumiane wlewamy szklankę bulionu i dusimy pulpety przez parę minut. Następnie wyjmujemy je na talerz.
Grzyby oczyścić, pokroić na mniejsze części, niewielkie grzyby zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać grzyby, smażyć 15 minut.
Wywar który został po duszeniu pulpecików przełożyć do grzybów, dusić aż zgęstnieje i dodać pulpeciki, przykryć i dusić wszystko razem około 10 minut na małym ogniu.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 13-09-10| Czytano: 17786 razy |komentarz [1]
Pulpety duszone z grzybami komentarz



1 komentarzy

Autor
Tytul
2012-02-25 19:55

Rednaig posts like this make surfing such a pleasure

Linia tła strony

Dodaj komentarz