Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

600 g cielęciny
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz
garść bułki tartej
wywar z jarzyn (2-3 łyżki)
mąka do obtoczenia pulpetów
3 szklanki wywaru z jarzyn
2 szklanki śmietanki
garść - pęczek koperku

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Przepis na pulpety cielęce w sosie koperkowym z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle. Gdy się zrumieni, zdejmujemy z ognia.
Mięso mielimy, w połowie mielenia wrzucamy do maszynki usmażoną cebulkę.
Do zmielonego mięsa dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy garść bułki tartej wyrabiamy mięso oraz dolewamy wywaru z jarzyn.
Z mięsa formujemy pulpety (za pomocą zwilżonych dłoni), obtaczamy je w mące i odkładamy. Z podanej porcji wyjdzie nam 12 niewielkich pulpetów.
W garnku gotujemy 3 szklanki wywaru z jarzyn, na wrzątek wkładamy pulpety uważając by nie przywarły do dna. Gotujemy 10 minut. Wlewamy śmietanę i gotujemy 10-15 minut. Koperek siekamy i wrzucamy do sosu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-28 16:34 Tytul
Bardzo dobre.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz