Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |

Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

600 g cielęciny
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz
garść bułki tartej
wywar z jarzyn (2-3 łyżki)
mąka do obtoczenia pulpetów
3 szklanki wywaru z jarzyn
2 szklanki śmietanki
garść - pęczek koperku

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Przepis na pulpety cielęce w sosie koperkowym z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle. Gdy się zrumieni, zdejmujemy z ognia.
Mięso mielimy, w połowie mielenia wrzucamy do maszynki usmażoną cebulkę.
Do zmielonego mięsa dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy garść bułki tartej wyrabiamy mięso oraz dolewamy wywaru z jarzyn.
Z mięsa formujemy pulpety (za pomocą zwilżonych dłoni), obtaczamy je w mące i odkładamy. Z podanej porcji wyjdzie nam 12 niewielkich pulpetów.
W garnku gotujemy 3 szklanki wywaru z jarzyn, na wrzątek wkładamy pulpety uważając by nie przywarły do dna. Gotujemy 10 minut. Wlewamy śmietanę i gotujemy 10-15 minut. Koperek siekamy i wrzucamy do sosu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-28 16:34 Tytul
Bardzo dobre.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz