Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pulpety w sosie koperkowym - składniki:

600 g cielęciny
1 cebula
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz
garść bułki tartej
wywar z jarzyn (2-3 łyżki)
mąka do obtoczenia pulpetów
3 szklanki wywaru z jarzyn
2 szklanki śmietanki
garść - pęczek koperku

Pulpety w sosie koperkowym - sposób wykonania:

Przepis na pulpety cielęce w sosie koperkowym z programu Ewa Gotuje.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym maśle. Gdy się zrumieni, zdejmujemy z ognia.
Mięso mielimy, w połowie mielenia wrzucamy do maszynki usmażoną cebulkę.
Do zmielonego mięsa dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy garść bułki tartej wyrabiamy mięso oraz dolewamy wywaru z jarzyn.
Z mięsa formujemy pulpety (za pomocą zwilżonych dłoni), obtaczamy je w mące i odkładamy. Z podanej porcji wyjdzie nam 12 niewielkich pulpetów.
W garnku gotujemy 3 szklanki wywaru z jarzyn, na wrzątek wkładamy pulpety uważając by nie przywarły do dna. Gotujemy 10 minut. Wlewamy śmietanę i gotujemy 10-15 minut. Koperek siekamy i wrzucamy do sosu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-28 16:34 Tytul
Bardzo dobre.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz