Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Puszysty omlet Dukana

Czas 10 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Puszysty omlet Dukana - składniki:

2 białka jaja
2 żółtka
3 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
szczypta soli lub słodzik
(rozpuszczone tabletki lub w proszku)

Do wyboru:
pól kostki chudego twarogu
mały jogurt naturalny
słodzik lub czosnek, 2-3 ząbki

Dodatkowo:
"bekon" Dukana
warzywa

Puszysty omlet Dukana - sposób wykonania:

Puszysty omlet DukanaBiałka miksujemy na puszystą pianę. Dodajemy żółtka i zmielone na puch otręby. Sól lub słodzik do smaku (polecam sól, smakuje naturalniej). Smażyć na patelni teflonowej pod przykryciem posmarowanej minimalną ilością oleju (omlet się bardzo przykleja).

Twarożek wymieszać z jogurtem i czosnkiem lub słodzikiem.

"Bekon" Dukana to nic innego jak bardzo cienkie plasterki wędzonej piersi z kurczaka (polecam Morliny) smażonych bez tłuszczu, aż się mocno przypieką ;P Można je poukładać na omlecie przed przewróceniem, wtedy się ładnie "zatopią" w cieśnie.

Warzywa można dodać do twarożku lub jako "luźny" dodatek.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 29-05-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz