Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 10 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Puszysty omlet Dukana - składniki:

2 białka jaja
2 żółtka
3 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
szczypta soli lub słodzik
(rozpuszczone tabletki lub w proszku)

Do wyboru:
pól kostki chudego twarogu
mały jogurt naturalny
słodzik lub czosnek, 2-3 ząbki

Dodatkowo:
"bekon" Dukana
warzywa

Puszysty omlet Dukana - sposób wykonania:

Białka miksujemy na puszystą pianę. Dodajemy żółtka i zmielone na puch otręby. Sól lub słodzik do smaku (polecam sól, smakuje naturalniej). Smażyć na patelni teflonowej pod przykryciem posmarowanej minimalną ilością oleju (omlet się bardzo przykleja).

Twarożek wymieszać z jogurtem i czosnkiem lub słodzikiem.

"Bekon" Dukana to nic innego jak bardzo cienkie plasterki wędzonej piersi z kurczaka (polecam Morliny) smażonych bez tłuszczu, aż się mocno przypieką ;P Można je poukładać na omlecie przed przewróceniem, wtedy się ładnie "zatopią" w cieśnie.

Warzywa można dodać do twarożku lub jako "luźny" dodatek.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz