Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Puszysty omlet Dukana

Czas 10 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Puszysty omlet Dukana - składniki:

2 białka jaja
2 żółtka
3 łyżki otrębów owsianych
1 łyżka otrębów pszennych
szczypta soli lub słodzik
(rozpuszczone tabletki lub w proszku)

Do wyboru:
pól kostki chudego twarogu
mały jogurt naturalny
słodzik lub czosnek, 2-3 ząbki

Dodatkowo:
"bekon" Dukana
warzywa

Puszysty omlet Dukana - sposób wykonania:

Puszysty omlet DukanaBiałka miksujemy na puszystą pianę. Dodajemy żółtka i zmielone na puch otręby. Sól lub słodzik do smaku (polecam sól, smakuje naturalniej). Smażyć na patelni teflonowej pod przykryciem posmarowanej minimalną ilością oleju (omlet się bardzo przykleja).

Twarożek wymieszać z jogurtem i czosnkiem lub słodzikiem.

"Bekon" Dukana to nic innego jak bardzo cienkie plasterki wędzonej piersi z kurczaka (polecam Morliny) smażonych bez tłuszczu, aż się mocno przypieką ;P Można je poukładać na omlecie przed przewróceniem, wtedy się ładnie "zatopią" w cieśnie.

Warzywa można dodać do twarożku lub jako "luźny" dodatek.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 29-05-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz