Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Pyry z gzikiem

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

ziemniaki (ilość w zależności od osób i apetytu)

40 dag twarogu (prawdziwego, dobrej jakości, nie walcowany a wolny, z sita)
pół szklanki śmietany 18%
1 cebula
koperek świeży
sól, pieprz

Pyry z gzikiem - sposób wykonania:

Wspaniała potrawa prosto z Poznania. Po obejrzeniu ostatniego odcinka Magdy Gessler zrobiłam tą potrawę i naprawdę wyszła pysznie :-).
To co podkreśla Magda Gessler w swym programie to twaróg - musi być naprawdę dobrej jakości.
Ziemniaki w łupinkach dokładnie myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Twaróg rozdrabniamy widelcem mieszamy ze śmietaną, dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Do twarogu dodajemy posiekany koperek (można też dodać szczypiorek).
Ziemniaki odcedzamy, odparowujemy, przekrajamy na pół. Podajemy z twarogiem.
Pyszne :-)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-12-11| Czytano: 17322 razy |komentarz [0]
Pyry z gzikiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz