Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Pyszna ryba w occie

Czas 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszna ryba w occie - składniki:

1 kg ryby np. dorsz (tusza)
mąka, sól, pieprz, cytryna

Zalewa:
3 cebule
3/4 szklanki octu
2 szklanki i 1/4 wody
3 łyżeczki soli
6 łyżeczek cukru
4 łyżki (czubate) keczupu
8 łyżek oleju
kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka liści laurowych

Pyszna ryba w occie - sposób wykonania:

Pyszna ryba w occieNajlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole.

Rybę skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W półmisku układamy warstwami gotową usmażoną rybę oraz cebulę ( na przemian).
Składniki zalewy zagotowujemy, gdy zawrze gorącą zalewamy przygotowaną rybę. przykrywamy i odstawiamy.
Ryba jest już praktycznie gotowa na drugi dzień.
Pomysł na pyszną rybę w occie - naprawdę godny polecenia.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 28-11-10 | komentarz [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 15:46 Co z ketchupem???
Tylko co z tym ketchupem?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-12-22 17:37 ryba w occie
keczup dodajemy do zalewy. Dlatego jest w składnikach zalewy, można go da na sam koniec i już nie gotowac



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-09 23:55 Tytul
REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
PYSZNA RYBKA!!!
NAJLEPSZA JAKĄ JADŁAM!
WSZYSCY ZACHWALALI!
POZDRAWIAM SERDECZNIE



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-24 12:20 Tytul
rybę zalewamy gorącą zalewą czy czekamy aż ostygnie i dopiero zalewamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-26 21:23 Tytul
można zalać gorącą zalewą, można też przestudzić. Po zalaniu gorącą zalewą ryba szybciej nada się do konsumpcji u?miech


komentarze Dodaj komentarz