Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszna ryba w occie - składniki:

1 kg ryby np. dorsz (tusza)
mąka, sól, pieprz, cytryna

Zalewa:
3 cebule
3/4 szklanki octu
2 szklanki i 1/4 wody
3 łyżeczki soli
6 łyżeczek cukru
4 łyżki (czubate) keczupu
8 łyżek oleju
kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka liści laurowych

Pyszna ryba w occie - sposób wykonania:

Najlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole.

Rybę skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W półmisku układamy warstwami gotową usmażoną rybę oraz cebulę ( na przemian).
Składniki zalewy zagotowujemy, gdy zawrze gorącą zalewamy przygotowaną rybę. przykrywamy i odstawiamy.
Ryba jest już praktycznie gotowa na drugi dzień.
Pomysł na pyszną rybę w occie - naprawdę godny polecenia.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 15:46 Co z ketchupem???
Tylko co z tym ketchupem?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-12-22 17:37 ryba w occie
keczup dodajemy do zalewy. Dlatego jest w składnikach zalewy, można go da na sam koniec i już nie gotowac



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-09 23:55 Tytul
REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
PYSZNA RYBKA!!!
NAJLEPSZA JAKĄ JADŁAM!
WSZYSCY ZACHWALALI!
POZDRAWIAM SERDECZNIE



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-24 12:20 Tytul
rybę zalewamy gorącą zalewą czy czekamy aż ostygnie i dopiero zalewamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-26 21:23 Tytul
można zalać gorącą zalewą, można też przestudzić. Po zalaniu gorącą zalewą ryba szybciej nada się do konsumpcji u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz