Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszna ryba w occie - składniki:

1 kg ryby np. dorsz (tusza)
mąka, sól, pieprz, cytryna

Zalewa:
3 cebule
3/4 szklanki octu
2 szklanki i 1/4 wody
3 łyżeczki soli
6 łyżeczek cukru
4 łyżki (czubate) keczupu
8 łyżek oleju
kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka liści laurowych

Pyszna ryba w occie - sposób wykonania:

Najlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole.

Rybę skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W półmisku układamy warstwami gotową usmażoną rybę oraz cebulę ( na przemian).
Składniki zalewy zagotowujemy, gdy zawrze gorącą zalewamy przygotowaną rybę. przykrywamy i odstawiamy.
Ryba jest już praktycznie gotowa na drugi dzień.
Pomysł na pyszną rybę w occie - naprawdę godny polecenia.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 15:46 Co z ketchupem???
Tylko co z tym ketchupem?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-12-22 17:37 ryba w occie
keczup dodajemy do zalewy. Dlatego jest w składnikach zalewy, można go da na sam koniec i już nie gotowac



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-09 23:55 Tytul
REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
PYSZNA RYBKA!!!
NAJLEPSZA JAKĄ JADŁAM!
WSZYSCY ZACHWALALI!
POZDRAWIAM SERDECZNIE



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-24 12:20 Tytul
rybę zalewamy gorącą zalewą czy czekamy aż ostygnie i dopiero zalewamy?



Przepisów
Od
Dodano 2013-08-26 21:23 Tytul
można zalać gorącą zalewą, można też przestudzić. Po zalaniu gorącą zalewą ryba szybciej nada się do konsumpcji u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz