Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Pyszna ryba w occie

Czas 55 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg ryby np. dorsz (tusza)
mąka, sól, pieprz, cytryna

Zalewa:
3 cebule
3/4 szklanki octu
2 szklanki i 1/4 wody
3 łyżeczki soli
6 łyżeczek cukru
4 łyżki (czubate) keczupu
8 łyżek oleju
kilka ziarenek ziela angielskiego, kilka liści laurowych

Pyszna ryba w occie - sposób wykonania:

Najlepsza ryba w occie jaką kiedykolwiek jadłam, idealna na każdą imprezę, na pewno nie zabraknie jej również na wigilijnym stole.

Rybę skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W półmisku układamy warstwami gotową usmażoną rybę oraz cebulę ( na przemian).
Składniki zalewy zagotowujemy, gdy zawrze gorącą zalewamy przygotowaną rybę. przykrywamy i odstawiamy.
Ryba jest już praktycznie gotowa na drugi dzień.
Pomysł na pyszną rybę w occie - naprawdę godny polecenia.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 28-11-10| komentarz [5]



5 komentarzy


Co z ketchupem???
2011-12-22 15:46

Tylko co z tym ketchupem?


ryba w occie
2011-12-22 17:37

keczup dodajemy do zalewy. Dlatego jest w składnikach zalewy, można go da na sam koniec i już nie gotowac


Tytul
2012-01-09 23:55

REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!
PYSZNA RYBKA!!!
NAJLEPSZA JAKĄ JADŁAM!
WSZYSCY ZACHWALALI!
POZDRAWIAM SERDECZNIE


Tytul
2013-08-24 12:20

rybę zalewamy gorącą zalewą czy czekamy aż ostygnie i dopiero zalewamy?


Tytul
2013-08-26 21:23

można zalać gorącą zalewą, można też przestudzić. Po zalaniu gorącą zalewą ryba szybciej nada się do konsumpcji :)

Dodaj komentarz