Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki

Pyszna sałatka z makaronem

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszna sałatka z makaronem - składniki:

pół kg makaronu dowolnego kształtu
1 średnia cebula
20 dag szynki np. ogonówka
1 puszka kukurydzy
10 dag żółtego sera
pół ogórka szklarniowego
czerwona papryka
duża garść poszatkowanej kapusty pekińskiej
majonez sól, pieprz

Pyszna sałatka z makaronem - sposób wykonania:

Pyszna sałatka z makaronemTa sałatka jest przepyszna i bardzo syta, należy ją jednak zrobić nie wcześniej i nie później niż na godzinę przed spożyciem, tak aby smak się przegryzł a jednocześnie warzywa nie puściły dużej ilości wody.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą.
Kukurydzę osączamy.
Ser kroimy w drobną kostkę, szynkę w paski. Warzywa myjemy, paprykę kroimy w paski, ogórka w ćwierć plasterki lub kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy kapustę pekińską, całość mieszamy z majonezem (wg uznania) doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 27-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz