Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Gofry

Pyszne i sprawdzone gofry!

Czas 10 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 jaja
3 szklanki mleka
4 szklanki mąki
3 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
olej roślinny do posmarowania gofrownicy

Pyszne i sprawdzone gofry! - sposób wykonania:

Jaja, mleko, mąkę, cukier waniliowy, cynamon i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać. Doprowadzić do rozgrzania gofrownicy posmarować gofrownicę olejem i nalać masę. Piec przez 6 minut.
Wyjąć i JEŚĆ.
Smacznego Dominika Gawlik
  • Currently 3.90/5

3.9/5 (10 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-05-09| komentarz [68]



68 komentarzy


Pełen exclusiv !
2009-05-22 14:55

Gofry wyszły palce lizać. chyba zacznę jeść

codziennie ;) :pp pzdr dla wszyskich kucharzy.


gofry
2009-05-28 19:04

Czytam twój post i od razu wiem gdzie leży wina. W twojej

gofrownicy. Jest do niczego skoro pieczesz gofry 12 minut, w porządnej gofrownicy przez tyle czasu

spaliłabyś je ;)
Kup sobie nową gofrownicę o mocy powyżej 1000W


Tytul
2009-05-28 19:27

Chyba piekłeś te gofry wtedy kiedy nie było prądu .Moje

wyszły ok po 4 min . Dzięki za przepis


ilość
2009-05-31 20:24

i ile mniej wiecej z tego przepisu gofrów wychodzi?


00000000
2009-06-02 18:45

mniam


3
2009-06-02 19:55

dobre


goferki
2009-06-12 10:36

pyszne przunajmniej 8


Tytul
2009-06-12 20:53

Pyszne!


Tytul
2009-06-22 13:22

te gofry są kompletnie do niczego!!! Z wierzchu są

przypieczone a w środku jest surowe ciasto.


pyszne
2009-06-23 15:29

zajebiste !!!!!!!!!! :D


Tytul
2009-08-04 21:09

wy wszyscy macie racie te gofry są do bani


Tytul
2009-09-13 18:54

w makro jest specjalna mąka do gofrów 5kg.


Tytul
2009-11-01 16:07

mniam mniam


Tytul
2009-11-01 16:07

mniam mniam


Pycha
2009-11-13 18:07

Już nie mogę się doczekać ,by posmakować gofrów na 100% wyjdą świetnie :)


Tytul
2009-11-14 17:48

Dobre gofry nie są złe


Tytul
2009-11-19 8:20

to wszystko zależy od gofrownicy. Jak kupiłam nowa to się przekonałam.Musi gofrownica mieć dużą moc.


Delicious
2009-11-19 16:20

szukam dobrego przepisu... Mam nadzieję że ten będzie spoko
Z komentarzy wynika że gofry są pyszne:]
Z góry dziękuję:*


.
2009-11-21 17:25

"nie dobre" to pojęcie względne dlatego nie można powiedzieć "nie znacie się"

Mi osobiście smakują to też zależy od zrobienia ciasta i gofrownicy.


.Give me. ! ;]
2009-11-26 20:10

No pyszne gofry .;D Dobrze że robiły się tylko 4 min. Boo taak pachniało żee och mniaaam.! ;p


średniawo
2009-12-01 13:18

jakieś gumiate wyszyły,być może to wina mleka bez laktozy i mleka sojowego, no i dodałam jeszcze troche cukru bo były jakieś słonawo mdławe.
jedno jest pewne - jadłam lepsze


polecam
2009-12-02 19:23

wyszły pyszne :DDD


:)
2009-12-06 14:55

gofry byly przepyszne

kazdy musi ich sprubowac ;)


Surowe gofry
2009-12-09 19:32

Haha 10 minut piekłeś gofry i były surowe ? Wyrzuć zepsutą gofrownicę i kup nową :D xD


?
2009-12-13 15:06

ile trza bedzie piec w gofrownicy 800 W ? prosze o szybka odpowiedz. I czy wogule sie upeka?? xD xD ;/


Gofrownica
2009-12-14 20:13

Słuchaj gofrownica o mocy 800W to szajs. Gofry pieczesz az pokrywa się podniesie i będą rumiane - nie ma określonego czasu - piecze się je na oko i wyczucie. Gdy gofrownica jest słabej mocy poniżej 1000W nie oczekuj prawdziwych chrupiących gofrów, a jedynie zapiekanki :P


Pycha
2010-01-04 10:00

Ja kupiłam sobie wczoraj nową gofrownice i jakoś dobrze się dopiekły :)

Zgadzam się z osoba poniżej, ma rację <twoja gofrownica jest zepsuta.>


lol:)
2010-01-05 20:04

Dobre byly POLECAM!!!


Nawet nawet;]
2010-01-25 12:20

Moje pieką się 5 minutek


gofry
2010-02-08 21:36

bardzo mi pyszne wyszły te gofry !!! mniam


Tytul
2010-03-01 20:54

szkoda dupy :) nie katuj jej tak, nie jedz gofrów niedopieczonych. pozdro:)


Tytul
2010-03-03 19:52

Super wyszły.Pierwszy dobry przepis:)


Tytul
2010-03-06 19:18

Gofrownice mam dobra a gofry do dupy no surowe twarde widelcem je moge scigac z gofrownicy a teraz jakies gumiaste i w ogole beznadziejne nie polecam !!!


Tytul
2010-03-07 15:06

jesli wam gofry ni wychodza to problem jest w tym ze wiecej poswiecacie czasu na wypisywanie tych bzdur niz na robienie gofrow


Tytul
2010-03-16 15:00

surowe i twarde? to jakie ty ciasto zrobiłeś ze surowe ciasto masz twarde??;P


pycha
2010-03-23 18:41

zjadłem było bardzo pyszne tylko jadłem bez cynamonu ale tak "gites""pyszne polecam BARDZO BARDZO


pycha
2010-03-23 18:41

zjadłem było bardzo pyszne tylko jadłem bez cynamonu ale tak "gites""pyszne polecam BARDZO BARDZO


Good
2010-03-23 23:56

Tak a propo to nie ma cukru waniliowego tylko wanilinowy;P
Jak ktoś umie to gofry z tego przepisu wyjdą bardzo dobre;)


Tytul
2010-05-03 18:14

ludzie mam 10 lat i na oko wychodzą mi rewelacyjnie


Tytul
2010-05-25 16:16

naprawde super


Tytul
2010-05-27 15:41

A CUKIER GDZIE ?!
SAM CUKIER WANILINOWY NIE STARCZY BEZ NORMALNEGO CUKRU ONE BEDA BEZ SMAKU


Gofry bez cukru !
2010-05-27 16:29

Chcesz to dodaj cukier według własnego smaku. Ja również odradzam dodawanie cukru do gofrów ponieważ gofry je się z dodatkami, które są na ogół słodkie.


Tytul
2010-06-23 21:08

GOFRY swietne, ja pieke w gofrownicy 1200 V


Tytul
2010-07-16 18:57

ja dopiero skonczylam je robic sa dobre


Wyśmienite gofry ;)
2010-08-03 12:07

Mam starą gofrownicę(ma ok. 13 lat, a gofry i tak wyszły pyszne i chrupiące ;)
Gorąco polecam przepis ;D

P.S. Zawsze dodaję do masy trochę oleju.


moglyby byc slodsze
2010-08-20 18:40

moje pierwsze gofry, przy uzyciu gofrownicy jakos.. 20letniej. moglyby byc slodsze i zeby bylo czuc cynamon, trzeba go dosc sporo uzyc.
chrupiace, takie, jak lubie.


przepis
2010-08-24 12:21

Ten przepis wcale nie jest dobry. W środku gofry są niedopieczone. Nie chodzi tu o gofrownice, bo zawsze używałam innego przepisu i zawsze dopiekała. Naprawdę nie polecam.


mmmmmmmmmmm
2010-09-03 18:54

Świetne! nawet w gofrownicy 750v!:D


Tytul
2010-09-18 12:59

ja dodalam do tego cukier waniliowy i slodzik w plynie na oko


lady pink
2010-10-02 18:36

dziwne jakieś...
fajnie wyglądają do bani smakują
szału nie ma !!!


przepyszne i chrupiące
2010-11-16 12:43

do ciasta trzeba dodać olej - nie wystarczy gofrownicy smarować:)
mi wyszły cudowne!!!
jeśli komuś ciasto z tego przepisu wychodzi gumowe to trzeba troszkę więcej proszku a mąka hipermarketów, która zawiera dużo węglanu wapnia to kolejna przyczyna porażki!


Świetne
2010-11-16 22:24

Gofry super! Naprawdę dobre! Palce lizać! Dziękuję i polecam wszystkim!


Tytul
2011-01-14 15:39

PRZEPYSZNE po prostu miodzio.Właśnie się najedliśmy jak bąki.Ja dodałam cukru do ciasta bo lubimy słodziutkie.


Tytul
2011-01-18 17:22

Pycha gofry!Są świetne i bardzo mi smakowały!!


?
2011-01-19 10:58

jeśli ktoś nie potrafi robić gofrów to i przepis tu nie pomoże.. mi zawsze wychodzą dobre z tym przepisem również ;)


Mniammm..
2011-01-20 19:48

Mam 13 lat i gofry wyszły super!!
A wy tu jakieś głupoty wypisujecie. Nie umiecie nawet dobrego ciasta zrobić...<lol2>
Pozrowonka:D:D
Mniammm....:>


Tytul
2011-02-04 12:55

mi się strasznie długo pieką a gofrownice mam nową ;/ poza tym w smaku są w porzadku


Tytul
2011-03-23 12:44

ja dodałam 3,5 szkl mąki bo wydawało mi sie za gęste 4 łyżki cukru , ja swoje piekę 1200w 2 min są chrupiące i pyszniutkie ,polecam serdecznie


mniam
2011-04-10 12:11

te gofry były barzo dobre mam 11 lat i sam je zrobiłem


Tytul
2011-06-20 21:50

Ja je piekłam w gofrownicy 1600W i są gotowe po 3min.

Wyszły mniam! :)


Tytul
2011-08-04 18:53

Moje też są świetne a moja gofrownica ma 700 W


Tytul
2011-08-22 11:47

jak sie doda cukru okolo 5 duzych lyzek to nawet spoko smakuje tyle ze sie przypala mocno


Gofry
2011-09-16 17:17

Zauważyłem ze wiele osób pisało ze ma problemy z upieczeniem dobrych Gofrów z tego przepisu .
Mogom być trzy główne przyczyny pierwsza to faktycznie gofrownica, radze kupowac dużej mocy powyżej 1000W minimum po za tym dobrze jest jak ona jest ciezka ,duza masa metalu powoduje to ze nie stygnie ona po nalanie ciasta i wtedy sa gofry chrupiace i dopieczone.Druga czesto przyczyna krytycznego pisania o tym przepisie sa poprostu zwykle wyglupy dzieciakow ktorzy juz na tyle sa dorosli ze potrafia pisac i czytac.Trzecia przyczyna to poprostu ktos jest na tyle powolny w mysleniu ze prostych gofrów nie potrafi upiec i wychodza mu niedopieczone twarde gumowate gnioty ,ale tym osobom raczej nie da sie pomoc.


Tytul
2011-11-21 2:48

internet to takie miejscie niestety, gdzie kazdy moze napisac co tylko zechce. Nawet takie glupoty jak tu. Mysle ze warto sprobowac tego przepisu, jedyna moja uwaga jest taka, ze jak sie ciasto za dlugo wyrabia, to jest gorsze. Zupelnie inaczej niz na przyklad w pieczeniu ciast drozdzowych czy biszkoptow. W przypadku waffels i pancakes dobrze jest zostawic male grudki, nie pytajcie mnie dlaczego, ale tak jest.
Zycze powodzenia w pieczeniu! Smacznego:)))


Tytul
2012-04-28 18:44

Mam tylko jedno pytanko. Ile cynamonu.? Prosze o szybką odpowiedz bo za chwile zabieram sie za robienie.;)


gofry
2012-04-28 19:28

spokojnie wystarczy szczypta cynamonu, tak do smaku. Jeśli ktoś nie lubi, można nie dodawać wcale


Tytul
2012-11-06 18:26

Pyszne naprawdę :) ja ńie dodalam cynamonu


Tytul
2013-07-23 21:46

robiłam już kilka razy i za kazdym razem jak sie upieka sa chrupiace ale jak stygna robia sie gumiaste i płaskie jak nalesnik.

Dodaj komentarz