Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszny krem z borowików - składniki:

40 dag świeżych borowików
garść suszonych borowików
3 ziemniaki
1 cebula
1 litr bulionu (może być ugotowany na kostce bulion grzybowy)
ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
śmietana
liść laurowy, pieprz, sól
2 łyżki wina białego
masło do duszenia

Pyszny krem z borowików - sposób wykonania:

Suszone grzyby namaczamy na 30 minut przed przyrządzaniem zupy, świeże grzyby myjemy kroimy, po namoczeniu kroimy też grzyby suszone. Cebulkę kroimy w kostkę, dusimy ją na maśle z wyciśniętym czosnkiem i posiekaną natką pietruszki, następnie dodajemy grzyby (suszone i świeże), dodajemy obrane i pokrojone w kostki ziemniaki, wlewamy bulion. Dodajemy przyprawy i gotujemy pół godziny, po tym czasie zupę miksujemy blenderem (bez liścia).
Do zupy kremu dodajemy wino i śmietanę, posypujemy świeżą natką pietruszki, podajemy z pieczywem.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz