Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Pyszny krem z borowików

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Pyszny krem z borowików - składniki:

40 dag świeżych borowików
garść suszonych borowików
3 ziemniaki
1 cebula
1 litr bulionu (może być ugotowany na kostce bulion grzybowy)
ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
śmietana
liść laurowy, pieprz, sól
2 łyżki wina białego
masło do duszenia

Pyszny krem z borowików - sposób wykonania:

Pyszny krem z borowikówSuszone grzyby namaczamy na 30 minut przed przyrządzaniem zupy, świeże grzyby myjemy kroimy, po namoczeniu kroimy też grzyby suszone. Cebulkę kroimy w kostkę, dusimy ją na maśle z wyciśniętym czosnkiem i posiekaną natką pietruszki, następnie dodajemy grzyby (suszone i świeże), dodajemy obrane i pokrojone w kostki ziemniaki, wlewamy bulion. Dodajemy przyprawy i gotujemy pół godziny, po tym czasie zupę miksujemy blenderem (bez liścia).
Do zupy kremu dodajemy wino i śmietanę, posypujemy świeżą natką pietruszki, podajemy z pieczywem.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 30-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz