Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy na ostro

Czas 20 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1,5 szklanki mąki
2 szklanki kefiru
2 jajka
szczypta sody lub proszku do pieczenia
10 dag wędzonej wędliny np. kiełbasy
cebula niewielka
łyżka startego sera żółtego
pieprz, sól
posiekana świeża pietruszka

Racuchy na ostro - sposób wykonania:

Mąkę miksujemy z kefirem, jajkami, proszkiem. Cebulkę kroimy drobno, kiełbasę również, dodajemy do ciasta, mieszamy, dodajemy ser i pietruszkę. Smażymy na rozgrzanym oleju, podajemy na ciepło.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 18-06-10| Czytano: 30650 razy |komentarz [0]
Racuchy na ostro komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz