Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy z dyni

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

50 dag miąższu z dyni
25 dag mąki pszennej
15 dag cukru
3 jajka
szczypta soli
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Racuchy z dyni - sposób wykonania:

Pyszne racuchy z dyni.
Dynię (część bez pestek) pokroić w kostkę, obgotować w osolonej wodzie do miękkości, osączyć i wystudzić.
Jajka utrzeć z cukrem. Dynię miksujemy lub przecieramy przez sitko. Do utartych jajek dodajemy mąkę i dynię. Wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy placuszki które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 10-10-10| Czytano: 24973 razy |komentarz [0]
Racuchy z dyni komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz