Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Racuchy

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Racuchy z jabłkami - składniki:

250 g mąki
2 jajka
3 jabłka
cynamon
cukier puder
pół łyżeczki soli
pół szklanki mleka
pół szklanki mineralnej wody gazowanej
olej do smażenia

Racuchy z jabłkami - sposób wykonania:

Mieszamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą mineralną. Dodajemy szczyptę soli do powstałego ciasta, które nie może być ani za gęste, ani za rzadkie. Obrane jabłka kroimy w talarki i posypujemy cynamonem, po czym dodajemy do ciasta.
Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju. Posypujemy je cukrem pudrem. Zaleca się podawać racuchy na ciepło do spożycia.

Polecamy także: Racuchy drożdżowe z jabłkami
Racuchy z amarantusem

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [31]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-02-12 17:59 ala racuchy
Wiadomo racuchy bez drożdży to nie takie prawdziwe

racuch. Ale przepis jest OK Są smaczne i fajnie się konsumuje. Proponuje aby jeść je z dżemem np.

truskawkowym. Pozdrwiam



Przepisów
Od
Dodano 2009-02-14 17:25 moje kochane racuchy
czemu ten przepis js taki krótki ;>



Przepisów
Od
Dodano 2009-02-26 11:54 Tytul
a po co dłuższy przepis ten jest ok



Przepisów
Od
Dodano 2009-09-16 13:03 a proszek do pieczenia !!!
ja dodaje łyżeczke płaską proszku do pieczenia wtedy ładnie rosną na patelni są takie pulchne mniam mniam



Przepisów
Od
Dodano 2010-01-13 16:39 Tytul
ja zamiast mleka maslanke dodaje



Przepisów
Od
Dodano 2010-12-29 15:45 Ciekawa
ja zawsze robie racuchy na drozdzach bo sa najzdrowsze



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-06 19:01 Tytul
racuszki mniam
a da się je zrobić bez drożdży lub bez proszku?..............



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-06 19:08 racuchy z jabłkiem
dać się da zapewne tylko co z tego wyjdzie? Na pewno nie będą tak pulchne a co za tym idzie..smaczne!



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-07 8:00 Tytul
Ja nigdy nie robię racuchów ani z drożdżami ani z proszkiem do pieczenia mój przepis to:
duży kefir, szklanak mąki, 1 jajko, szczypta soli
wszystko mieszam i dodaję jabłka albo pokrojone w talarki (za którymi nie przepadam) albo starte na grubej tarce (mi o wiele bardziej smakują)-tak 3-4 jabłek-wszystko mieszam i smaże na patelni.
Racuchy pyszne,polecam



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-04 19:49 Tytul
racuchy wg tego przepisu są SUPER! usmażyłam cały wielki talerz. jabłko starłam na drobno i były bardzo delikatne w smaku, proszek do pieczenia w ogóle nie był potrzebny, były mięciutkie i pulchne. dzieci się zajadały!



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-17 14:38 Tytul
A mam pytanie ile takich racuchów wyjdzie? Bo potrzebuje tak żeby na 3 chłopa i 2 kobiety było ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-17 14:46 racuchy
ciężko dokładnie powiedzieć ile ich wyjdzie ale na tyle chłopa to radzę zrobić z podwójnej porcji ?art powinno wystarczyc z 250 g mąki to na 5 osób wydaje się mało i będzie niedosyt u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-17 14:47 Tytul
OK ?art dziękuję, jutro wypróbuję przepis na rodzince . u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-30 15:40 ola
przepis ok, ale polecał dodać do jabłek cukier wanilinowy u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-05 15:55 Tytul
Zrobilam te racuchy, katastrofa. Pija olej strasznie, a ciasto jakies bez smaku.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-28 21:11 Tytul
dzisiaj je zrobiłam - są pyyyyyszneu?miech smazyłam na teflonowej patelni na odrobinie oleju i wyszły suchutnie i pulchneu?miech polecam!



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-30 17:54 Racuszki
Właśnie przed chwileczką zrobiłam racuszki i wyszły przepyszne ale jednak cynamon musi być bo robi swoje. Polecam w/w przepis bo w jedzeniu się sprawdzau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-16 20:00 Tytul
musze je sprawdzic jestem ciekawa jak wyjda oby sie udaly



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-20 20:01 pyszne
Właśnie skończyłam jeść racuszki- pyszne wyszłyu?miech a posmarowałam je sobie jeszcze jagodową konfiturą - polecamu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-31 10:50 Tytul
dodaję zawsze łyżkę albo dwie śmietany lub kefiru. Zupełnie zmienia konsystencję. I posypuję dzieciom kakao - takim spreparowanym typu nesqick albo puchatek. Cudo ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-12 17:34 Tytul
A ja niestety musze powiediec, ze nia ma to jak z drożdżami. Te nie wyszły puszyste, ani, wysokie, ani chrupiące...szkoda.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-14 12:52 Tytul
Właśnie zrobiłam te racuszki i chyba mi nie wyszły. Jakieś takie glinowate, nie są puszyste ani smaczne niestety.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-25 15:28 Tytul
Witam. Zrobiłam dziś racuchy, wyszły wyśmienite. Dałam tylko 2 jabłka...
Wystarczyło...
pozdrawiam i dziekuję za przepis



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-26 16:16 Tytul
Racuchy bez rewelacji. Na głodengo da się zjeść. chłonął tłuszcz przez to są mdłe. Jedyna zaleta to że szybko się robi i wychodzą całkiem pulchne jak na brak proszku i drożdży. Robisz na własną odpoiedzialność ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-26 18:06 Racuchy
Jak Ci przeszkadza tłuszcz to przejdź na dietę Dukana :-D. Racuchy są pyszne, aby nie piły tłuszczu możesz do ciasta dodać kieliszek alkoholu - ale chyba wiesz o tym znawco kuchni ?art? Dodatkowo oczywista oczywistością jest, że smażone potrawy takie jak placki ziemniaczane, racuchy, kotlety kładzie się na papierowy kuchenny ręcznik do odsączenia nadmiaru.



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-18 17:25 Tytul
Moje placki były bardzo pyszne !! polecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-01 14:05 Tytul
Moje placki wyszły przepyszne a najbardziej mi smakują z cókrem pudrem...



Przepisów
Od
Dodano 2012-08-22 10:52 Co to za niewyrośnięte rac
Muszę namówić swojego dziadka aby zrobił racuchy to zrobię zdjęcie i podeślę - zobaczycie jak wyglądają racuchy - bo te na zdjęciu to wyglądają jak placki ziemniaczane!!!!!!!!!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-08 1:18 naleśniki a nie racuchy
to nie są typowe racuchy to są nalesniki z jabłkami



Przepisów
Od
Dodano 2012-09-14 23:42 aaaa MI SMAKUJE
właśnie takie racuszki robiła mi mama i babcia! Pyszne smaki z dzieciństwa,a nie to co wy tu wypisujecie że niby nie racuchy,ze ala racuchy,że naleśniki...Bzdura! Takie jadłam od dzieciństwa i to są prawdziwe racuszki...pyyyyyyyychaaaaaaaaa ?art



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-28 21:05 Tytul
PYCHOTKA


kulinarne przepisy Dodaj komentarz