Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Racuchy

Racuchy z kurczaka

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

25 dag mąki
szklanka mleka
2 jajka
2 dag drożdży
30 dag mięsa z upieczonego kurczaka (np. pozostałości z obiadu)
łyżka masła
płaska łyżeczka cukru
sos sojowy, sok z cytryny
tymianek
sól, pieprz
olej

Racuchy z kurczaka - sposób wykonania:

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić. Rozczyn wymieszać z resztą mąki, żółtkami, roztopionym i przestudzonym masłem, oraz szczyptę soli wymieszać ciasto, połączyć z pianą.
Upieczonego kurczaka pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym , przyprawić tymiankiem i pieprzem, dodać do ciasta tuz przed smażeniem. Nakładać porcję ciasta na rozgrzany olej, smażyć z obu stron, na rumiano :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 21-05-10| Czytano: 21631 razy |komentarz [0]
Racuchy z kurczaka komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz