Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rafaello

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 paczki podłużnych biszkoptów (tzw.języczki)
2 tabliczki białej czekolady
200 g wiórek kokosowych
pół litra śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
likier kokosowy do nasączenia biszkoptów
prażone migdały

Rafaello - sposób wykonania:

Rafaello z programu Ewa gotuje. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku, dodajemy połamane kawałki czekolady, jak się rozpuszczą (aby przyspieszy rozpuszczenie czekolady miskę z galaretką umieszczamy w gorącej kąpieli), galaretki odstawiamy do wystudzenia.
Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną galaretkę (porcjami, wciąż ubijając). Pod koniec do śmietany dodać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Biszkoptami wyłożyć blachę, nasączyć je likierem kokosowym. Na biszkopty wykładamy masę, ciasto osypujemy wiórkami oraz dekorujemy wciskając prażone migdały (aby upraży migdały pieczemy je na blaszce w temp. 200 stopni przez 10 minut). Ciasto przed jedzeniem schładzamy 2 godziny w lodówce.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 12-11-11| komentarz [3]



3 komentarzy


Tytul
2011-11-12 10:33

pytanie brzmi czy obie te galaretki w 2 szkl czy kazda z osobna na 2 szkl wody?milena


Tytul
2011-11-12 10:42

Dwie galaretki w dwóch szklankach. Prosze oglądac program :-) .


rafaello
2011-12-09 15:56

bez rewelacji jak dla mnie!pierwszego dnia dobre ale drugiego dnia staje się bardzo mulaste!!!

Dodaj komentarz