Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rafaello - składniki:

2 paczki podłużnych biszkoptów (tzw.języczki)
2 tabliczki białej czekolady
200 g wiórek kokosowych
pół litra śmietany 30%
2 galaretki cytrynowe
likier kokosowy do nasączenia biszkoptów
prażone migdały

Rafaello - sposób wykonania:

Rafaello z programu Ewa gotuje. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku, dodajemy połamane kawałki czekolady, jak się rozpuszczą (aby przyspieszy rozpuszczenie czekolady miskę z galaretką umieszczamy w gorącej kąpieli), galaretki odstawiamy do wystudzenia.
Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną galaretkę (porcjami, wciąż ubijając). Pod koniec do śmietany dodać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Biszkoptami wyłożyć blachę, nasączyć je likierem kokosowym. Na biszkopty wykładamy masę, ciasto osypujemy wiórkami oraz dekorujemy wciskając prażone migdały (aby upraży migdały pieczemy je na blaszce w temp. 200 stopni przez 10 minut). Ciasto przed jedzeniem schładzamy 2 godziny w lodówce.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-12 10:33 Tytul
pytanie brzmi czy obie te galaretki w 2 szkl czy kazda z osobna na 2 szkl wody?milena



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-12 10:42 Tytul
Dwie galaretki w dwóch szklankach. Prosze oglądac program u?miech .



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-09 15:56 rafaello
bez rewelacji jak dla mnie!pierwszego dnia dobre ale drugiego dnia staje się bardzo mulaste!!!


kulinarne przepisy Dodaj komentarz