Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Risotto z szynką i ananasem

Składniki:

20 dag ryżu
20 dag szynki
3 pomidory
czerwona papryka
15 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dag kukurydzy z puszki
kilka plastrów ananasa
z puszki
szczypiorek
1 litr bulionu (np.z kostki)
olej, sól, olej do smażenia

Risotto z szynką i ananasem - sposób wykonania:

Szynkę, czosnek, paprykę, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy ryż, gdy będzie szklisty dodajemy pozostałe składniki i wlewamy zagotowany bulion.
Dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i pomidory oraz odsączoną kukurydzę.
Przyprawiamy i gotujemy do momentu aż ryż wchłonie całą wodę (15-20 minut).
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 10993 razy | komentarzy [0]
Risotto z szynką i ananasem komentarz



Opinie i komentarze na temat Risotto z szynką i ananasem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Risotto z szynką i ananasem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje