Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Risotto z szynką i ananasem

Składniki:

20 dag ryżu
20 dag szynki
3 pomidory
czerwona papryka
15 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
10 dag kukurydzy z puszki
kilka plastrów ananasa
z puszki
szczypiorek
1 litr bulionu (np.z kostki)
olej, sól, olej do smażenia

Risotto z szynką i ananasem - sposób wykonania:

Szynkę, czosnek, paprykę, cebulę oraz pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy ryż, gdy będzie szklisty dodajemy pozostałe składniki i wlewamy zagotowany bulion.
Dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i pomidory oraz odsączoną kukurydzę.
Przyprawiamy i gotujemy do momentu aż ryż wchłonie całą wodę (15-20 minut).
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-06-10| Czytano: 10065 razy |komentarz [0]
Risotto z szynką i ananasem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz