Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rogaliki z marmoladą - składniki:

pół kg mąki
50 g drożdży (pół kostki)
łyżeczka cukru
2 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
25 dag masła
szczypta soli
marmolada
cukier puder do posypania

Rogaliki z marmoladą - sposób wykonania:

Drożdże wkruszamy do miseczki, dodajemy cukier i śmietanę, mieszamy i odstawiamy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło z lodówki i siekamy, następnie robimy wgłębienie i wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz rozczyn z drożdżami. Zagniatamy ciasto, owijamy je w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy, dzielimy na 4 części, każdą część wałkujemy na kształt okręgu. Każdy okręg dzielimy na 8 części. Na każdą nakładamy troszkę marmolady i zwijamy formując zgrabne rogaliki. Rogaliki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem, pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz