Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rogaliki z marmoladą

Czas 45 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rogaliki z marmoladą - składniki:

pół kg mąki
50 g drożdży (pół kostki)
łyżeczka cukru
2 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
25 dag masła
szczypta soli
marmolada
cukier puder do posypania

Rogaliki z marmoladą - sposób wykonania:

Rogaliki z marmoladąDrożdże wkruszamy do miseczki, dodajemy cukier i śmietanę, mieszamy i odstawiamy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło z lodówki i siekamy, następnie robimy wgłębienie i wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli oraz rozczyn z drożdżami. Zagniatamy ciasto, owijamy je w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto wyjmujemy, dzielimy na 4 części, każdą część wałkujemy na kształt okręgu. Każdy okręg dzielimy na 8 części. Na każdą nakładamy troszkę marmolady i zwijamy formując zgrabne rogaliki. Rogaliki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem, pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 03-12-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz