Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada kokosowa - składniki:

pól kostki masła
2 łyżki kakao
pół szklanki wody
pół szklanki cukru
4 paczki herbatników szkolnych

masa:
3/4 kostki masła
pół szklanki cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
1 kieliszek spirytusu

Rolada kokosowa - sposób wykonania:

Rolada kokosowa Ewy Wachowicz - bardzo szybka i niezwykle apetyczna.
Wodę, masło, kakao i cukier gotujemy aż składniki się połączą na gładką masę. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone herbatniki, masę mieszamy dokładnie, po czym gdy przestygnie przenosimy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wałkujemy na kształt tej blachy, wstawiamy do lodówki aby zastygła.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wiórki i spirytus.
Pierwszą część ciasta wyjmujemy z lodówki, smarujemy masą kokosową. Za pomocą papieru zwijamy ciasno roladę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-01 18:57 Pycha
Zrobiłam ciasto. I wyszlo boskie. Robi sie szybko skladniki zawsze mam w domu. Znajomi, ktorzy probowali rolade od razu chcieli przepis. Pychotkau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:29 Tytul
a to ciasto to pizieeczemy ? malo jasny ten przepis? a gdzie jajka proszek?



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:39 rolada
wszystkie składniki zostały wymienione. Nie każde ciasto jak widać musi być z proszkiem u?miech. Rolady nie piecze się, bazą jest masa z herbatników.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 21:14 Tytul
Zrobiłam dziś tę roladę naprawdę łatwo i bardzo smaczna polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 16:17 rolada
dziś zrobiłam ,niestety z wyszła bardzo słodka,radze dać mniej cukru.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz