Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada kokosowa

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada kokosowa - składniki:

pól kostki masła
2 łyżki kakao
pół szklanki wody
pół szklanki cukru
4 paczki herbatników szkolnych

masa:
3/4 kostki masła
pół szklanki cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
1 kieliszek spirytusu

Rolada kokosowa - sposób wykonania:

Rolada kokosowaRolada kokosowa Ewy Wachowicz - bardzo szybka i niezwykle apetyczna.
Wodę, masło, kakao i cukier gotujemy aż składniki się połączą na gładką masę. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone herbatniki, masę mieszamy dokładnie, po czym gdy przestygnie przenosimy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wałkujemy na kształt tej blachy, wstawiamy do lodówki aby zastygła.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wiórki i spirytus.
Pierwszą część ciasta wyjmujemy z lodówki, smarujemy masą kokosową. Za pomocą papieru zwijamy ciasno roladę.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 18-02-11 | komentarz [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-01 18:57 Pycha
Zrobiłam ciasto. I wyszlo boskie. Robi sie szybko skladniki zawsze mam w domu. Znajomi, ktorzy probowali rolade od razu chcieli przepis. Pychotkau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:29 Tytul
a to ciasto to pizieeczemy ? malo jasny ten przepis? a gdzie jajka proszek?



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:39 rolada
wszystkie składniki zostały wymienione. Nie każde ciasto jak widać musi być z proszkiem u?miech. Rolady nie piecze się, bazą jest masa z herbatników.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 21:14 Tytul
Zrobiłam dziś tę roladę naprawdę łatwo i bardzo smaczna polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 16:17 rolada
dziś zrobiłam ,niestety z wyszła bardzo słodka,radze dać mniej cukru.


komentarze Dodaj komentarz