Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada kokosowa - składniki:

pól kostki masła
2 łyżki kakao
pół szklanki wody
pół szklanki cukru
4 paczki herbatników szkolnych

masa:
3/4 kostki masła
pół szklanki cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
1 kieliszek spirytusu

Rolada kokosowa - sposób wykonania:

Rolada kokosowa Ewy Wachowicz - bardzo szybka i niezwykle apetyczna.
Wodę, masło, kakao i cukier gotujemy aż składniki się połączą na gładką masę. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone herbatniki, masę mieszamy dokładnie, po czym gdy przestygnie przenosimy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wałkujemy na kształt tej blachy, wstawiamy do lodówki aby zastygła.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wiórki i spirytus.
Pierwszą część ciasta wyjmujemy z lodówki, smarujemy masą kokosową. Za pomocą papieru zwijamy ciasno roladę.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-01 18:57 Pycha
Zrobiłam ciasto. I wyszlo boskie. Robi sie szybko skladniki zawsze mam w domu. Znajomi, ktorzy probowali rolade od razu chcieli przepis. Pychotkau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:29 Tytul
a to ciasto to pizieeczemy ? malo jasny ten przepis? a gdzie jajka proszek?



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:39 rolada
wszystkie składniki zostały wymienione. Nie każde ciasto jak widać musi być z proszkiem u?miech. Rolady nie piecze się, bazą jest masa z herbatników.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 21:14 Tytul
Zrobiłam dziś tę roladę naprawdę łatwo i bardzo smaczna polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 16:17 rolada
dziś zrobiłam ,niestety z wyszła bardzo słodka,radze dać mniej cukru.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz