Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada kokosowa

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada kokosowa - składniki:

pól kostki masła
2 łyżki kakao
pół szklanki wody
pół szklanki cukru
4 paczki herbatników szkolnych

masa:
3/4 kostki masła
pół szklanki cukru pudru
200 g wiórek kokosowych
1 kieliszek spirytusu

Rolada kokosowa - sposób wykonania:

Rolada kokosowaRolada kokosowa Ewy Wachowicz - bardzo szybka i niezwykle apetyczna.
Wodę, masło, kakao i cukier gotujemy aż składniki się połączą na gładką masę. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszone herbatniki, masę mieszamy dokładnie, po czym gdy przestygnie przenosimy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Wałkujemy na kształt tej blachy, wstawiamy do lodówki aby zastygła.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać wiórki i spirytus.
Pierwszą część ciasta wyjmujemy z lodówki, smarujemy masą kokosową. Za pomocą papieru zwijamy ciasno roladę.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 18-02-11 | komentarz [5]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-01 18:57 Pycha
Zrobiłam ciasto. I wyszlo boskie. Robi sie szybko skladniki zawsze mam w domu. Znajomi, ktorzy probowali rolade od razu chcieli przepis. Pychotkau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:29 Tytul
a to ciasto to pizieeczemy ? malo jasny ten przepis? a gdzie jajka proszek?



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-18 12:39 rolada
wszystkie składniki zostały wymienione. Nie każde ciasto jak widać musi być z proszkiem u?miech. Rolady nie piecze się, bazą jest masa z herbatników.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-30 21:14 Tytul
Zrobiłam dziś tę roladę naprawdę łatwo i bardzo smaczna polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-12 16:17 rolada
dziś zrobiłam ,niestety z wyszła bardzo słodka,radze dać mniej cukru.


komentarze Dodaj komentarz