Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Czas 60 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada schabowa - składniki:

1 kg schabu bez kości
10 dag boczku wędzonego w plasterkach
30 dag pieczarek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, tymianek
musztarda
1 cebula
garść suszonych śliwek

Rolada schabowa - sposób wykonania:

Schab pieczony z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem oraz smarujemy cieniutko musztardą i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. W tym czasie na oleju dusimy pokrojone dość grubo pieczarki, przyprawiamy je do smkau sola i pieprzem. Kiedy mięso juz przejdzie przyprawami nakładamy na nie wzdłuż plastry boczku wędzonego i pieczarki. Zawijamy całość w rulon, spinając wykałaczkami. Rulon obsmażamy na oleju, a kiedy się zarumieni przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godziny (najlepiej w rękawie do pieczenia, jesli nie rolade podlewamy delikatnie wodą) w towarzystwie śliwek suszonych (bez pestek i sparzonych wcześniej gorącą wodą), cebuli i pieczarek ( w całości). Można podawać na zimno jako wędlinę do kanapek lub na ciepło, obłożony pieczarkami i śliwkami, do ziemniaków.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz