Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Rolada schabowa

Czas 60 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada schabowa - składniki:

1 kg schabu bez kości
10 dag boczku wędzonego w plasterkach
30 dag pieczarek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, tymianek
musztarda
1 cebula
garść suszonych śliwek

Rolada schabowa - sposób wykonania:

Rolada schabowaSchab pieczony z pieczarkami.
Schab myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem oraz smarujemy cieniutko musztardą i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. W tym czasie na oleju dusimy pokrojone dość grubo pieczarki, przyprawiamy je do smkau sola i pieprzem. Kiedy mięso juz przejdzie przyprawami nakładamy na nie wzdłuż plastry boczku wędzonego i pieczarki. Zawijamy całość w rulon, spinając wykałaczkami. Rulon obsmażamy na oleju, a kiedy się zarumieni przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godziny (najlepiej w rękawie do pieczenia, jesli nie rolade podlewamy delikatnie wodą) w towarzystwie śliwek suszonych (bez pestek i sparzonych wcześniej gorącą wodą), cebuli i pieczarek ( w całości). Można podawać na zimno jako wędlinę do kanapek lub na ciepło, obłożony pieczarkami i śliwkami, do ziemniaków.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 20-05-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz