Strona główna >>
Desery >>
Zimne desery Rolada Truskawkowa
Czas 60 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 10 zł
Składniki:
Biszkopt z przepisu:
Przepis na puszysty biszkopt
Nadzienie
- 500g truskawek
- 2 szklanki mleka
- 3 łyżki żelatyny
Ponadto
- papier do pieczenia
Rolada Truskawkowa - sposób wykonania:
NADZIENIE
1. Truskawki oczyścić kilka odłożyć , pozostałe zmiksować z mlekiem.
2. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody wymieszać z koktajlem mlecznym.
ROLADA TRUSKAWKOWA
1. Upieczony placek wyłożyć na ściereczkę, odlepić papier. Posmarować nadzieniem , ułożyć odłożone truskawki , zrolować
2. Dowolnie udekorować
Prześlij przepis | 11-09-09 | Czytano: 9522 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada Truskawkowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują