Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 105 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - składniki:

1 i pół kg schabu
pół kg boczku wędzonego
sól, pieprz
200 g żurawiny
chrzan
musztarda
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać u?miech
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby uzyskać jak największy płat.
Boczek kroimy w plastry i obsmażamy na rumiano.Płat doprawiamy z obu
stron solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Następnie od środka smarujemy go chrzanem i musztardą. Na płacie układamy plastry boczku, posypujemy je żurawiną. następnie płat ciasno zwijamy i obwiązujemy
sznurkiem. Obsmażamy na 2 łyżkach oliwy z każdej strony. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy godzinne w 160 stopniach C. Na zdjęciu z braku żurawin rolada ze śliwką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz