Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-27 6:36 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem

Czas 105 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - składniki:

1 i pół kg schabu
pół kg boczku wędzonego
sól, pieprz
200 g żurawiny
chrzan
musztarda
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - sposób wykonania:

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiemPrzepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać u?miech
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby uzyskać jak największy płat.
Boczek kroimy w plastry i obsmażamy na rumiano.Płat doprawiamy z obu
stron solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Następnie od środka smarujemy go chrzanem i musztardą. Na płacie układamy plastry boczku, posypujemy je żurawiną. następnie płat ciasno zwijamy i obwiązujemy
sznurkiem. Obsmażamy na 2 łyżkach oliwy z każdej strony. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy godzinne w 160 stopniach C. Na zdjęciu z braku żurawin rolada ze śliwką u?miech

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 18-02-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz