Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem

Czas 105 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 i pół kg schabu
pół kg boczku wędzonego
sól, pieprz
200 g żurawiny
chrzan
musztarda
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać :-)
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby uzyskać jak największy płat.
Boczek kroimy w plastry i obsmażamy na rumiano.Płat doprawiamy z obu
stron solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Następnie od środka smarujemy go chrzanem i musztardą. Na płacie układamy plastry boczku, posypujemy je żurawiną. następnie płat ciasno zwijamy i obwiązujemy
sznurkiem. Obsmażamy na 2 łyżkach oliwy z każdej strony. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy godzinne w 160 stopniach C. Na zdjęciu z braku żurawin rolada ze śliwką :-)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 18-02-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz