Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 105 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - składniki:

1 i pół kg schabu
pół kg boczku wędzonego
sól, pieprz
200 g żurawiny
chrzan
musztarda
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy

Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje, mięso wygląda przepysznie dlatego warto go zapisać u?miech
Mięso rozcinamy na sposób ślimakowy aby uzyskać jak największy płat.
Boczek kroimy w plastry i obsmażamy na rumiano.Płat doprawiamy z obu
stron solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Następnie od środka smarujemy go chrzanem i musztardą. Na płacie układamy plastry boczku, posypujemy je żurawiną. następnie płat ciasno zwijamy i obwiązujemy
sznurkiem. Obsmażamy na 2 łyżkach oliwy z każdej strony. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy godzinne w 160 stopniach C. Na zdjęciu z braku żurawin rolada ze śliwką u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz