Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Rolada z indyka

Czas 125 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pierś z indyka w płacie (około 1 kg)
30 dag pieczarek
1 spora cebula
2 jajka
pół szklanki otrąb
sól, pieprz,
koncentrat pomidorowy
1 łyżka musztardy

Rolada z indyka - sposób wykonania:

Pierś lekko obijamy tłuczkiem, obsypujemy solą i pieprzem, wewnętrzną stronę smarujemy koncentratem wymieszanym z musztardą. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Całość dusimy na małym ogniu często mieszając.
Gdy grzyby puszczą sok dodajemy otręby oraz roztrzepane całe jajka, przyprawiamy i chwilę wszystko zasmażamy. Następnie farsz odstawiamy do wychłodzenia.
Na mięso nakładamy farsz i dokładnie związujemy nitką.
Obwijamy folią aluminiową (lub wkładamy do rękawa do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy do miękkości, pod koniec pieczenia - po około 30 minutach - roladę można odkryć z foli, aby się zrumieniła.
Można ją jeść zarówno na ciepło jak i na zimno - jako wędlinę.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 28-09-10 | Czytano: 8341 razy | komentarzy [0]
Rolada z indyka komentarz



Opinie i komentarze na temat Rolada z indyka kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Rolada z indyka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje