Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - składniki:

1 duża pierś z kurczaka
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
cebula, ząbek czosnku
ziemniaki (w zależności dla ilu osób obiad)

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - sposób wykonania:

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonymPierś z kurczaka dzielimy na pół, tłuczemy ale niezbyt mocno. Smarujemy piersi odrobiną oleju (nie będą bardzo suche). Mięso mielone doprawiamy tak samo jak na kotlety mielone. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, ząbkiem czosnku, bułką tarta,solą i pieprzem do smaku, można dodać także majeranku. Gotowy farsz wykładamy na rozbitą pierś tylko nie za dużo bo się rozleci. Następnie zawijamy w rulon i obwiązujemy białą nitką (mogą być wykałaczki). Wkładamy do brytfanki, podlewamy trochę wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż uznamy że mięso nie jest surowe. Ziemniaki obieramy wkładamy w całości na brytfankę przyprawiamy czym chcemy podlewamy wodą (lub olejem) i pieczemy na małym ogniu. Ziemniaki (obgotowane i pokrojone w plastry) powinny być mniej więcej tej samej wielkości.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asiaa | 04-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz