Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - składniki:

1 duża pierś z kurczaka
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
cebula, ząbek czosnku
ziemniaki (w zależności dla ilu osób obiad)

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - sposób wykonania:

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonymPierś z kurczaka dzielimy na pół, tłuczemy ale niezbyt mocno. Smarujemy piersi odrobiną oleju (nie będą bardzo suche). Mięso mielone doprawiamy tak samo jak na kotlety mielone. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, ząbkiem czosnku, bułką tarta,solą i pieprzem do smaku, można dodać także majeranku. Gotowy farsz wykładamy na rozbitą pierś tylko nie za dużo bo się rozleci. Następnie zawijamy w rulon i obwiązujemy białą nitką (mogą być wykałaczki). Wkładamy do brytfanki, podlewamy trochę wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż uznamy że mięso nie jest surowe. Ziemniaki obieramy wkładamy w całości na brytfankę przyprawiamy czym chcemy podlewamy wodą (lub olejem) i pieczemy na małym ogniu. Ziemniaki (obgotowane i pokrojone w plastry) powinny być mniej więcej tej samej wielkości.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asiaa | 04-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz