Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - składniki:

1 duża pierś z kurczaka
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
cebula, ząbek czosnku
ziemniaki (w zależności dla ilu osób obiad)

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - sposób wykonania:

Pierś z kurczaka dzielimy na pół, tłuczemy ale niezbyt mocno. Smarujemy piersi odrobiną oleju (nie będą bardzo suche). Mięso mielone doprawiamy tak samo jak na kotlety mielone. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, ząbkiem czosnku, bułką tarta,solą i pieprzem do smaku, można dodać także majeranku. Gotowy farsz wykładamy na rozbitą pierś tylko nie za dużo bo się rozleci. Następnie zawijamy w rulon i obwiązujemy białą nitką (mogą być wykałaczki). Wkładamy do brytfanki, podlewamy trochę wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż uznamy że mięso nie jest surowe. Ziemniaki obieramy wkładamy w całości na brytfankę przyprawiamy czym chcemy podlewamy wodą (lub olejem) i pieczemy na małym ogniu. Ziemniaki (obgotowane i pokrojone w plastry) powinny być mniej więcej tej samej wielkości.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz