Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - składniki:

1 duża pierś z kurczaka
500g mięsa mielonego
1 jajko
bułka tarta
cebula, ząbek czosnku
ziemniaki (w zależności dla ilu osób obiad)

Rolada z piersi kurczaka z mięsem mielonym - sposób wykonania:

Pierś z kurczaka dzielimy na pół, tłuczemy ale niezbyt mocno. Smarujemy piersi odrobiną oleju (nie będą bardzo suche). Mięso mielone doprawiamy tak samo jak na kotlety mielone. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą, ząbkiem czosnku, bułką tarta,solą i pieprzem do smaku, można dodać także majeranku. Gotowy farsz wykładamy na rozbitą pierś tylko nie za dużo bo się rozleci. Następnie zawijamy w rulon i obwiązujemy białą nitką (mogą być wykałaczki). Wkładamy do brytfanki, podlewamy trochę wodą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy aż uznamy że mięso nie jest surowe. Ziemniaki obieramy wkładamy w całości na brytfankę przyprawiamy czym chcemy podlewamy wodą (lub olejem) i pieczemy na małym ogniu. Ziemniaki (obgotowane i pokrojone w plastry) powinny być mniej więcej tej samej wielkości.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz