Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Rolada ze szpinakiem i łososiem

Czas 30 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

500 g mrożonego szpinaku
400 g wędzonego łososia w plastrach
300 g serka naturalnego z czosnkiem
4 jajka
4 ząbki czosnku
łyżeczka masła
sól i pieprz

Rolada ze szpinakiem i łososiem - sposób wykonania:

Wykwintna i prosta w wykonaniu rolada ze szpinakiem i łososiem na Sylwestra. Delikatna przystawka, rozpływa się w ustach. Przepięknie prezentuje się na imprezie. Zachwyci każdego gościa.


Rozmrażamy szpinak, rozgniatamy czosnek i całość podsmażamy na patelni z masłem. Doprawiamy sola i pieprzem. Po usmażeniu, odsączamy na sitku i studzimy. Do ostudzonego szpinaku dodajemy żółtka oraz ubite na sztywno białka. Całość mieszamy delikatnie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę szpinakową. W rozgrzanym piekarniku pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 st. C. Ostudzony placek szpinakowy smarujemy serkiem. Na to kładziemy płaty łososia, tak aby po całości zakrył wysmarowaną powierzchnię.
Placek szpinakowy zawijamy jak roladę i owijamy folią aluminiową. Roladę szpinakowa z łososiem wkładamy na kilka godzin do lodówki.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 26-12-16| Czytano: 685 razy |komentarz [0]
Rolada ze szpinakiem i łososiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz