Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Roladki mięsno - ziemniaczane

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

75 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
30 dag mięsa mielonego wieprzowego
20 dag mięsa mielonego drobiowego
2 jaja
5 dag bułki tartej
3 żółtka
10 dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smażenia

Roladki mięsno - ziemniaczane - sposób wykonania:

Mięsa połączyć ze sobą oraz z jajkami, bułka tartą i 1/3 szklanki wody. Dodać przyprawy : sól, pieprz, gałkę.
Ziemniaki obrać, przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, sól i mąkę, wyrobić sprawnie ciasto. Z mięsa uformować wałek o średnicy 5 cm, masę ziemniaczaną rozwałkować na długość mięsa, ułożyć na niej masę mięsną i zwinąć rulon, zalepiając brzegi. Kroić roladę w plastry o długości 1 cm, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. Można podawać z sosem pieczarkowym lub pikantnym i surówką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-05-10| Czytano: 14949 razy |komentarz [0]
Roladki mięsno - ziemniaczane komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz