Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 95 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki schabowe w sosie - składniki:

4 plastry schabu (ostatecznie może być ładna łopatka lub nietłusta karkówka)
4 plastry żółtego sera
1 cebula
2 garści suszonych grzybów lub 20 dag posiekanych pieczarek
50 dag mięsa mielonego
jajko
łyżka bułki tartej
ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek
natka pietruszki

Sos:
pół słoiczka żurawiny do mięsa (do kupienia w każdym sklepie)
mały słoiczek keczupu pikantnego

Roladki schabowe w sosie - sposób wykonania:

Przepis na mięsne roladki w pysznym żurawinowym sosie. Przepis po raz pierwszy niedawno zagościł w moim domu ale bardzo przypadł wszystkim do gustu!
Cebulę kroimy, szklimy na oleju, dodajemy wcześniej namoczone (najlepiej na noc) i posiekane grzyby lub po prostu pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy, na każdy kładziemy farsz grzybowy, po plastrze sera oraz farsz mięsny. plaster zwijamy i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką.
Żurawinę mieszamy z keczupem.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy przygotowanym sosem. Pieczemy około 1,5 godziny, pod przykryciem w temperaturze 190 stopni C.
Roladki wychodzą duże więc spokojnie wystarczą dla 4 osób!
  • Currently 3.50/5

3.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz