Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Czas 95 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki schabowe w sosie - składniki:

4 plastry schabu (ostatecznie może być ładna łopatka lub nietłusta karkówka)
4 plastry żółtego sera
1 cebula
2 garści suszonych grzybów lub 20 dag posiekanych pieczarek
50 dag mięsa mielonego
jajko
łyżka bułki tartej
ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek
natka pietruszki

Sos:
pół słoiczka żurawiny do mięsa (do kupienia w każdym sklepie)
mały słoiczek keczupu pikantnego

Roladki schabowe w sosie - sposób wykonania:

Przepis na mięsne roladki w pysznym żurawinowym sosie. Przepis po raz pierwszy niedawno zagościł w moim domu ale bardzo przypadł wszystkim do gustu!
Cebulę kroimy, szklimy na oleju, dodajemy wcześniej namoczone (najlepiej na noc) i posiekane grzyby lub po prostu pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy, na każdy kładziemy farsz grzybowy, po plastrze sera oraz farsz mięsny. plaster zwijamy i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką.
Żurawinę mieszamy z keczupem.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy przygotowanym sosem. Pieczemy około 1,5 godziny, pod przykryciem w temperaturze 190 stopni C.
Roladki wychodzą duże więc spokojnie wystarczą dla 4 osób!
  • Currently 3.50/5

3.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz