Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Roladki schabowe w sosie

Czas 95 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki schabowe w sosie - składniki:

4 plastry schabu (ostatecznie może być ładna łopatka lub nietłusta karkówka)
4 plastry żółtego sera
1 cebula
2 garści suszonych grzybów lub 20 dag posiekanych pieczarek
50 dag mięsa mielonego
jajko
łyżka bułki tartej
ząbek czosnku
sól, pieprz, majeranek
natka pietruszki

Sos:
pół słoiczka żurawiny do mięsa (do kupienia w każdym sklepie)
mały słoiczek keczupu pikantnego

Roladki schabowe w sosie - sposób wykonania:

Roladki schabowe w sosiePrzepis na mięsne roladki w pysznym żurawinowym sosie. Przepis po raz pierwszy niedawno zagościł w moim domu ale bardzo przypadł wszystkim do gustu!
Cebulę kroimy, szklimy na oleju, dodajemy wcześniej namoczone (najlepiej na noc) i posiekane grzyby lub po prostu pieczarki. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy, na każdy kładziemy farsz grzybowy, po plastrze sera oraz farsz mięsny. plaster zwijamy i spinamy wykałaczką lub związujemy nitką.
Żurawinę mieszamy z keczupem.
Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy przygotowanym sosem. Pieczemy około 1,5 godziny, pod przykryciem w temperaturze 190 stopni C.
Roladki wychodzą duże więc spokojnie wystarczą dla 4 osób!

  • Currently 3.50/5

3.5/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 20-01-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz