Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Roladki szynkowe z pysznym farszem

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

12 dużych plastrów szynki
35 dag kremowego twarożku
3 jajka gotowane na twardo
3 łyżki chrzanu
natka pietruszki
3 szklanki bulionu z kostki
1,5 łyżki żelatyny
lub teraz dostępna w sklepach gotowa żelatyna bulionowa
sól, pieprz

sos:
pół szklanki majonezu
4 łyżki śmietany 18stki
4 ogórki konserwowe
do przybrania:
posiekana papryka marynowana
kapary

Roladki szynkowe z pysznym farszem - sposób wykonania:

Doskonała przekąska na przyjęcia i wszelakie imprezy :-)
Jajka ugotować na twardo, posiekać, połączyć z twarożkiem, chrzanem, dodać sól i pieprz. Masą smarujemy każdy plaster szynki - zwijamy rulony. Układamy je na półmisku.
Żelatynę rozpuścić w zagotowanym bulionie, przestudzić. Posiekaną natkę pietruszki dodać do bulionu. Tężejącą galaretką zalać ruloniki po czym wstawić do lodówki aby dobrze stężała.
Przygotowujemy sos - łączymy jego składniki, doprawiamy - dekorujemy nim zastygnięte roladki, przed podaniem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 27-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz