Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki szynkowe z pysznym farszem - składniki:

12 dużych plastrów szynki
35 dag kremowego twarożku
3 jajka gotowane na twardo
3 łyżki chrzanu
natka pietruszki
3 szklanki bulionu z kostki
1,5 łyżki żelatyny
lub teraz dostępna w sklepach gotowa żelatyna bulionowa
sól, pieprz

sos:
pół szklanki majonezu
4 łyżki śmietany 18stki
4 ogórki konserwowe
do przybrania:
posiekana papryka marynowana
kapary

Roladki szynkowe z pysznym farszem - sposób wykonania:

Doskonała przekąska na przyjęcia i wszelakie imprezy u?miech
Jajka ugotować na twardo, posiekać, połączyć z twarożkiem, chrzanem, dodać sól i pieprz. Masą smarujemy każdy plaster szynki - zwijamy rulony. Układamy je na półmisku.
Żelatynę rozpuścić w zagotowanym bulionie, przestudzić. Posiekaną natkę pietruszki dodać do bulionu. Tężejącą galaretką zalać ruloniki po czym wstawić do lodówki aby dobrze stężała.
Przygotowujemy sos - łączymy jego składniki, doprawiamy - dekorujemy nim zastygnięte roladki, przed podaniem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz