Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Roladki szynkowe z pysznym farszem

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki szynkowe z pysznym farszem - składniki:

12 dużych plastrów szynki
35 dag kremowego twarożku
3 jajka gotowane na twardo
3 łyżki chrzanu
natka pietruszki
3 szklanki bulionu z kostki
1,5 łyżki żelatyny
lub teraz dostępna w sklepach gotowa żelatyna bulionowa
sól, pieprz

sos:
pół szklanki majonezu
4 łyżki śmietany 18stki
4 ogórki konserwowe
do przybrania:
posiekana papryka marynowana
kapary

Roladki szynkowe z pysznym farszem - sposób wykonania:

Roladki szynkowe z pysznym farszemDoskonała przekąska na przyjęcia i wszelakie imprezy u?miech
Jajka ugotować na twardo, posiekać, połączyć z twarożkiem, chrzanem, dodać sól i pieprz. Masą smarujemy każdy plaster szynki - zwijamy rulony. Układamy je na półmisku.
Żelatynę rozpuścić w zagotowanym bulionie, przestudzić. Posiekaną natkę pietruszki dodać do bulionu. Tężejącą galaretką zalać ruloniki po czym wstawić do lodówki aby dobrze stężała.
Przygotowujemy sos - łączymy jego składniki, doprawiamy - dekorujemy nim zastygnięte roladki, przed podaniem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 27-06-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz