Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki szynkowe z pysznym farszem - składniki:

12 dużych plastrów szynki
35 dag kremowego twarożku
3 jajka gotowane na twardo
3 łyżki chrzanu
natka pietruszki
3 szklanki bulionu z kostki
1,5 łyżki żelatyny
lub teraz dostępna w sklepach gotowa żelatyna bulionowa
sól, pieprz

sos:
pół szklanki majonezu
4 łyżki śmietany 18stki
4 ogórki konserwowe
do przybrania:
posiekana papryka marynowana
kapary

Roladki szynkowe z pysznym farszem - sposób wykonania:

Doskonała przekąska na przyjęcia i wszelakie imprezy u?miech
Jajka ugotować na twardo, posiekać, połączyć z twarożkiem, chrzanem, dodać sól i pieprz. Masą smarujemy każdy plaster szynki - zwijamy rulony. Układamy je na półmisku.
Żelatynę rozpuścić w zagotowanym bulionie, przestudzić. Posiekaną natkę pietruszki dodać do bulionu. Tężejącą galaretką zalać ruloniki po czym wstawić do lodówki aby dobrze stężała.
Przygotowujemy sos - łączymy jego składniki, doprawiamy - dekorujemy nim zastygnięte roladki, przed podaniem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz