Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-02-28 12:50 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z farszem marchewkowym

Czas 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki z farszem marchewkowym - składniki:

pół kg piersi kurczaka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku

1 marchewka
1 por
łyżka masła
łyżka domowej przyprawy

jajko, mąka, bułka tarta - do panierowania

olej do smażenia

Roladki z farszem marchewkowym - sposób wykonania:

Roladki z farszem marchewkowymMięso myjemy i osuszamy, następnie kroimy w około 1 cm plastry, nacieramy czosnkiem po jego rozgnieceniu, obsypujemy solą i pieprzem, odstawiamy.
Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami, białą część pora kroimy na cieniutkie pół-talarki. Warzywa wrzucam na patelnię z rozgrzanym masłem, dusimy aż zmiękną, przyprawiamy mieszanką przypraw sola i pieprzem.
Gotowe warzywa nakładamy na każdy plaster mięsa, ciasno zwijamy, panierujemy w mące, jajku i bułce, obsmażamy na rumiano z każdej strony.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 22-09-12 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz