Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z farszem marchewkowym

Czas 45 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg piersi kurczaka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku

1 marchewka
1 por
łyżka masła
łyżka domowej przyprawy

jajko, mąka, bułka tarta - do panierowania

olej do smażenia

Roladki z farszem marchewkowym - sposób wykonania:

Mięso myjemy i osuszamy, następnie kroimy w około 1 cm plastry, nacieramy czosnkiem po jego rozgnieceniu, obsypujemy solą i pieprzem, odstawiamy.
Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami, białą część pora kroimy na cieniutkie pół-talarki. Warzywa wrzucam na patelnię z rozgrzanym masłem, dusimy aż zmiękną, przyprawiamy mieszanką przypraw sola i pieprzem.
Gotowe warzywa nakładamy na każdy plaster mięsa, ciasno zwijamy, panierujemy w mące, jajku i bułce, obsmażamy na rumiano z każdej strony.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 22-09-12| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz