Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z kurczaka

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki z kurczaka - składniki:

2 piersi z kurczaka (podwójne)
oliwa (olej) do smażenia
sól, pieprz

farsz:
1 jabłko
1/3 szklanki rodzynek
żółtko
1/4 szklanki rosołu drobiowego
2 łyżeczki cukru
2 łyżki bułki tartej
łyżka masła

sos:
łyżka klarowanego masła
łyżka mąki
łyżeczka estrogenu
po pół łyżeczki majeranku i tymianku i słodkiej papryki
szczypta chili
szklanka rosołu drobiowego



Roladki z kurczaka - sposób wykonania:

Roladki z kurczakaPyszne roladki z kurczaka z programu Ewa gotuje. Zaczynamy od przyrządzenia mięsa.
Piersi myjemy, osuszamy, przecinamy (każdą połówkę) wzdłuż na pół, rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem, wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu.
Rosół wlewamy do garnka, dodajemy masło a gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę jabłko oraz rodzynki, dusimy.
Żółtka rozcieramy z cukrem, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy, całość przenosimy do gotującego się rosołu. Gotujemy aż zgęstnieje.
Na każdy kawałek nakładamy nieco farszu i zwijamy oraz spinamy wykałaczką, obsmażamy z każdej strony na gorącym tłuszczu.
Sos: na patelnię wkładamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę, zasmażamy. następnie dodajemy pozostałe przyprawy, chwilkę smażymy i wlewamy rosół, zagotowujemy, jeśli zostało nam farszu możemy dodać go do sosu.
Roladki wkładamy do rosołu, dusimy 30 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 19-11-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz