Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Roladki z kurczaka

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki z kurczaka - składniki:

2 piersi z kurczaka (podwójne)
oliwa (olej) do smażenia
sól, pieprz

farsz:
1 jabłko
1/3 szklanki rodzynek
żółtko
1/4 szklanki rosołu drobiowego
2 łyżeczki cukru
2 łyżki bułki tartej
łyżka masła

sos:
łyżka klarowanego masła
łyżka mąki
łyżeczka estrogenu
po pół łyżeczki majeranku i tymianku i słodkiej papryki
szczypta chili
szklanka rosołu drobiowego



Roladki z kurczaka - sposób wykonania:

Roladki z kurczakaPyszne roladki z kurczaka z programu Ewa gotuje. Zaczynamy od przyrządzenia mięsa.
Piersi myjemy, osuszamy, przecinamy (każdą połówkę) wzdłuż na pół, rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem, wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu.
Rosół wlewamy do garnka, dodajemy masło a gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę jabłko oraz rodzynki, dusimy.
Żółtka rozcieramy z cukrem, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy, całość przenosimy do gotującego się rosołu. Gotujemy aż zgęstnieje.
Na każdy kawałek nakładamy nieco farszu i zwijamy oraz spinamy wykałaczką, obsmażamy z każdej strony na gorącym tłuszczu.
Sos: na patelnię wkładamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę, zasmażamy. następnie dodajemy pozostałe przyprawy, chwilkę smażymy i wlewamy rosół, zagotowujemy, jeśli zostało nam farszu możemy dodać go do sosu.
Roladki wkładamy do rosołu, dusimy 30 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 19-11-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz