Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki z kurczaka - składniki:

2 piersi z kurczaka (podwójne)
oliwa (olej) do smażenia
sól, pieprz

farsz:
1 jabłko
1/3 szklanki rodzynek
żółtko
1/4 szklanki rosołu drobiowego
2 łyżeczki cukru
2 łyżki bułki tartej
łyżka masła

sos:
łyżka klarowanego masła
łyżka mąki
łyżeczka estrogenu
po pół łyżeczki majeranku i tymianku i słodkiej papryki
szczypta chili
szklanka rosołu drobiowego



Roladki z kurczaka - sposób wykonania:

Pyszne roladki z kurczaka z programu Ewa gotuje. Zaczynamy od przyrządzenia mięsa.
Piersi myjemy, osuszamy, przecinamy (każdą połówkę) wzdłuż na pół, rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem, wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu.
Rosół wlewamy do garnka, dodajemy masło a gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę jabłko oraz rodzynki, dusimy.
Żółtka rozcieramy z cukrem, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy, całość przenosimy do gotującego się rosołu. Gotujemy aż zgęstnieje.
Na każdy kawałek nakładamy nieco farszu i zwijamy oraz spinamy wykałaczką, obsmażamy z każdej strony na gorącym tłuszczu.
Sos: na patelnię wkładamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę, zasmażamy. następnie dodajemy pozostałe przyprawy, chwilkę smażymy i wlewamy rosół, zagotowujemy, jeśli zostało nam farszu możemy dodać go do sosu.
Roladki wkładamy do rosołu, dusimy 30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz