Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Roladki z kurczaka - składniki:

2 piersi z kurczaka (podwójne)
oliwa (olej) do smażenia
sól, pieprz

farsz:
1 jabłko
1/3 szklanki rodzynek
żółtko
1/4 szklanki rosołu drobiowego
2 łyżeczki cukru
2 łyżki bułki tartej
łyżka masła

sos:
łyżka klarowanego masła
łyżka mąki
łyżeczka estrogenu
po pół łyżeczki majeranku i tymianku i słodkiej papryki
szczypta chili
szklanka rosołu drobiowego



Roladki z kurczaka - sposób wykonania:

Pyszne roladki z kurczaka z programu Ewa gotuje. Zaczynamy od przyrządzenia mięsa.
Piersi myjemy, osuszamy, przecinamy (każdą połówkę) wzdłuż na pół, rozbijamy, oprószamy sola i pieprzem, wkładamy do lodówki na czas przygotowania farszu.
Rosół wlewamy do garnka, dodajemy masło a gdy się rozpuści dodajemy pokrojone w kostkę jabłko oraz rodzynki, dusimy.
Żółtka rozcieramy z cukrem, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy, całość przenosimy do gotującego się rosołu. Gotujemy aż zgęstnieje.
Na każdy kawałek nakładamy nieco farszu i zwijamy oraz spinamy wykałaczką, obsmażamy z każdej strony na gorącym tłuszczu.
Sos: na patelnię wkładamy masło, gdy się rozpuści dodajemy mąkę, zasmażamy. następnie dodajemy pozostałe przyprawy, chwilkę smażymy i wlewamy rosół, zagotowujemy, jeśli zostało nam farszu możemy dodać go do sosu.
Roladki wkładamy do rosołu, dusimy 30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz