Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Ryba duszona w marchewce

Czas 70 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 płaty ryby bez ości
1 kg marchewki
ziele angielskie
liść laurowy
koncentrat pomidorowy
olej

Ryba duszona w marchewce - sposób wykonania:

Przyprawioną rybę obsmażamy. Wcześniej starkowaną marchew układamy w garnku na przemian z rybą (układamy warstwowo,oraz dodajemy kilka liści laurowych i ziela angielskiego). Należy ją dusić na małym ogniu około godziny (do tego momentu aż marchew będzie miękka). Od czasu do czasu dolewamy go garnka odrobinę wody tak aby marchewka z rybą nie przywarła do dna naczynia. Gdy danie będzie już gotowe dodajemy około 2 łyżek stołowych koncentratu.


Prześlij przepis

~Gosc | 02-12-08 | Czytano: 20973 razy | komentarzy [0]
Ryba duszona w marchewce komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba duszona w marchewce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba duszona w marchewce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje