Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba po japońsku

Składniki:

1 kg filetów z ryby np. morszczuka
2 duże cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki marynowanej
sól
mąka, bułka tarta
jajko
olej do smażenia

Zalewa:
2 szklanki wody
pół szklanki oleju
mały przecier pomidorowy
po 4 łyżki: keczupu, octu, cukru
sól

Ryba po japońsku - sposób wykonania:

Filety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na przemian z pokrojoną w piórka cebulą i pokrojonymi w słupki ogórkami i papryką.
Gotujemy zalewę: do wody dodajemy wszystkie składniki, gotujemy 3 minuty i zalewamy nią przygotowaną rybę z warzywami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-06-10| Czytano: 37537 razy |komentarz [0]
Ryba po japońsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz