Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ryba w jogurcie

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg ryby (ulubionej - sola, dorsz)
sól, pieprz

marynata:
duże opakowanie jogurtu naturalnego
skórka otarta z 2 cytryn
sok z połowy cytryny
garść bazylii
2 ząbki czosnku
szczypta ostrej papryki ostrej

Ryba w jogurcie - sposób wykonania:

Pomysł Ewy Wachowicz może być również wykorzystany przez osoby na diecie Dukana, wystarczy użyć jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu.
Filety posypujemy solą i pieprzem, odstawimy.
Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
Marynatą zalewamy filety rybne, wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie każdy filet pakujemy w folię aluminiową wraz z 2 łyżkami marynaty. Filety zapiekamy w 180 stopniach przez 30 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 01-11-10| Czytano: 16930 razy |komentarz [0]
Ryba w jogurcie komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz