Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba w marchewce

Czas 75 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg dowolnej ryby najlepiej filet z soli lub dorsza
1 kg marchewki
200 g masła
400 ml śmietany
sól, pieprz

Ryba w marchewce - sposób wykonania:

Tak przyrządzona ryba jest pyszna - naprawdę polecam :)
Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki oprószamy sola i pieprzem. Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy marchewkę oraz śmietanę, dusimy. Następnie połowę marchewki wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, na marchewkę kładziemy rybę i przykrywamy ją pozostałą marchewką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy 60 minut.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-10-10 | Czytano: 41065 razy | komentarzy [0]
Ryba w marchewce komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba w marchewce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba w marchewce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje