Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba w marchewce

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg dowolnej ryby najlepiej filet z soli lub dorsza
1 kg marchewki
200 g masła
400 ml śmietany
sól, pieprz

Ryba w marchewce - sposób wykonania:

Tak przyrządzona ryba jest pyszna - naprawdę polecam :)
Rybę rozmrażamy, kroimy na mniejsze kawałki oprószamy sola i pieprzem. Marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
Masło roztapiamy na patelni, dodajemy marchewkę oraz śmietanę, dusimy. Następnie połowę marchewki wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, na marchewkę kładziemy rybę i przykrywamy ją pozostałą marchewką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy 60 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-10-10| Czytano: 32867 razy |komentarz [0]
Ryba w marchewce komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz