Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Ryba w sosie czosnkowym

Czas 65 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg filetów rybnych (np.dorsz atlantycki)
przyprawa do ryb
bułka tarta
4 jajka
olej do smażenia
mały słoiczek majonezu
4 duże ząbki czosnku
sól, cukier
słodka papryka
3 cytryny

Ryba w sosie czosnkowym - sposób wykonania:

Bardzo prosta potrawa ale niezwykle smaczna. Panierowana ryba świetnie pasuje do sosu czosnkowego.
Filety kroimy na około 5 cm kawałki, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie możemy przygotować sos: majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz papryką.
Rybę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor, po usmażeniu układamy na półmisku do ostudzenia. Następnie polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy cytryną (na każdy kawałek jeden plasterek).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 15-12-10| komentarz [1]



1 komentarzy


ryba z sosem czosnkowym
2011-12-23 10:01

chyba ugotujemy to na wigilie no mam nadzieje he he he he

Dodaj komentarz