Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 65 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba w sosie czosnkowym - składniki:

1 kg filetów rybnych (np.dorsz atlantycki)
przyprawa do ryb
bułka tarta
4 jajka
olej do smażenia
mały słoiczek majonezu
4 duże ząbki czosnku
sól, cukier
słodka papryka
3 cytryny

Ryba w sosie czosnkowym - sposób wykonania:

Bardzo prosta potrawa ale niezwykle smaczna. Panierowana ryba świetnie pasuje do sosu czosnkowego.
Filety kroimy na około 5 cm kawałki, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie możemy przygotować sos: majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz papryką.
Rybę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor, po usmażeniu układamy na półmisku do ostudzenia. Następnie polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy cytryną (na każdy kawałek jeden plasterek).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-23 10:01 ryba z sosem czosnkowym
chyba ugotujemy to na wigilie no mam nadzieje he he he he


kulinarne przepisy Dodaj komentarz