Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Ryba w sosie czosnkowym

Czas 65 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba w sosie czosnkowym - składniki:

1 kg filetów rybnych (np.dorsz atlantycki)
przyprawa do ryb
bułka tarta
4 jajka
olej do smażenia
mały słoiczek majonezu
4 duże ząbki czosnku
sól, cukier
słodka papryka
3 cytryny

Ryba w sosie czosnkowym - sposób wykonania:

Ryba w sosie czosnkowymBardzo prosta potrawa ale niezwykle smaczna. Panierowana ryba świetnie pasuje do sosu czosnkowego.
Filety kroimy na około 5 cm kawałki, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie możemy przygotować sos: majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz papryką.
Rybę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor, po usmażeniu układamy na półmisku do ostudzenia. Następnie polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy cytryną (na każdy kawałek jeden plasterek).

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 15-12-10 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-23 10:01 ryba z sosem czosnkowym
chyba ugotujemy to na wigilie no mam nadzieje he he he he


komentarze Dodaj komentarz