Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 65 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ryba w sosie czosnkowym - składniki:

1 kg filetów rybnych (np.dorsz atlantycki)
przyprawa do ryb
bułka tarta
4 jajka
olej do smażenia
mały słoiczek majonezu
4 duże ząbki czosnku
sól, cukier
słodka papryka
3 cytryny

Ryba w sosie czosnkowym - sposób wykonania:

Bardzo prosta potrawa ale niezwykle smaczna. Panierowana ryba świetnie pasuje do sosu czosnkowego.
Filety kroimy na około 5 cm kawałki, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny.
W tym czasie możemy przygotować sos: majonez mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz papryką.
Rybę obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na złoty kolor, po usmażeniu układamy na półmisku do ostudzenia. Następnie polewamy sosem czosnkowym i dekorujemy cytryną (na każdy kawałek jeden plasterek).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-23 10:01 ryba z sosem czosnkowym
chyba ugotujemy to na wigilie no mam nadzieje he he he he


kulinarne przepisy Dodaj komentarz