Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Ryba z ananasem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg ryby
0.5 kg cebuli
1 puszka ananasa
olej
keczup pikantny
przyprawy do ryby : sól, pieprz
mąka do obtoczenia ryby

Ryba z ananasem - sposób wykonania:

Rybę przyprawiamy, panierujemy w mące i smażymy. Cebulę kroimy w pół talarki i szklimy na oleju [oleju ma być trochę więcej tak żeby cebula pływała].

Gdy cebula będzie miękka wlewamy sok z ananasa. Podgrzewamy aż się zagotuje ciągle mieszając i dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa.

Na końcu dodajemy mały keczup pikantny i mieszamy aż się zagotuje. Układamy rybę w naczyniu i zalewamy tym sosem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 23-10-11| Czytano: 25149 razy |komentarz [0]
Ryba z ananasem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz