Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ryba z papryką i ananasem

Czas 55 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg filetów ryby (dowolnej)
ciasto:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

sos:
1 puszka ananasa
1 marchewka
słoik papryki marynowanej
3/4 szklanki oleju
6 łyżek sosu sojowego
5 łyżek octu winnego
2 łyżeczki curry
12 płaskich łyżeczek cukru
3/4 szklanki wody
1 łyżka maki ziemniaczanej
6 ząbków czosnku

Ryba z papryką i ananasem - sposób wykonania:

Przepis na rybę w cieście z papryką i ananasem z programu Ewa Gotuje. Rybę oprószamy solą. Jajka łączymy z mąkami i proszkiem, mieszamy na gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju, osączamy na ręczniku papierowym.
Marchew obieramy, tarujemy, ananasa i paprykę kroimy w kostkę.
Na patelnię wlewamy 3/4 szklanki oleju oraz sok spod ananasa i marchewkę, dusimy 5 minut, następnie dodajemy wszystkie przyprawy: sos sojowy, curry, ocet, cukier oraz czosnek. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wody, wlewamy na patelnie, mieszamy. Do tak przygotowanego sosu wkładamy usmażone kawałki ryby.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 19-03-11| komentarz [1]



1 komentarzy


Tytul
2011-07-23 19:00

Orientalności smaku dodaje sos sojowy, całość bardzo dokładnie się łączy smakowo tworząc ciekawą kompozycję. Wszysko co doilości jest świetnie dobrane, ilość ciasta akurat , przypraw też nawet mąki ziemniaczanej.POlecam!

Dodaj komentarz