Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ryż kokosowy z chili

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

20 dag ryżu
puszka mleczka kokosowego
pół papryczki chili
pół łyżeczki kurkumy
3 łyżki oleju ryżowego
sól

Ryż kokosowy z chili - sposób wykonania:

Olej (2 łyżki)wlewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy ryż i przesmażamy go, zalewamy mleczkiem kokosowym i wodą (tak aby płynu ponad ryżem było na około 2 palce), ryż solimy i gotujemy do miękkości.
Na pozostały oleju wrzucamy i przesmażamy kurkumę i drobno posiekaną papryczkę chili, dodajemy do ryżu i mieszamy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 08-10-11| Czytano: 5505 razy |komentarz [0]
Ryż kokosowy z chili komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz