Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Rzodkiewki małosolne

Składniki:

- 1/2 kg rzodkiewki ;
- kwitnący koper ;
- 2 średnie ząbki czosnku ;

Zalewa w proporcji: 1 Litr gorącej wody oraz 1 łyżka soli

Rzodkiewki małosolne - sposób wykonania:

W ramach eksperymentu powstał fajny pomysł na urozmaicenie małosolnych ogórków. Rzodkiewki małosolne są w sam raz na słoną przekąskę lub jako składnik sałatek.

Do naczynia glinianego lub słoika wsypujemy rzodkiewki, wkładamy kwitnący koper i pokrojone na pół ząbki czosnku. Zalewamy gorącą zalewą solną i odstawiamy na 2 dni do zasolenia.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-08-17| Czytano: 166 razy |komentarz [0]
Rzodkiewki małosolne komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz