Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka do ryby - składniki:

1 sałata lodowa
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
2 czerwone cebule
1 pomidor
1 łyżka dżemu malinowego
1 łyżka octu balsamicznego
3-4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Sałatka do ryby - sposób wykonania:

Przyznam, że to jak pani Ewa Wachowicz przyrządza sos winegret, czyni z niego bazę każdej sałatki. Reszta składników schodzi na tor boczny, to może być zwykła sałata i pomidory a sałatka jest wyborna u?miech
Sałatę myjemy, osuszamy, liście drzemy na kawałki, wrzucamy do salaterki.
Paprykę myjemy, kroimy w paski, cebule obieramy i kroimy w krążki, pomidor kroimy dowolnie. Wrzucamy do salaterki.
Z octu, oliwy i dżemu robimy sos który przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Sosem zalewamy sałatkę, po 10 minutach (około)sałatka jest gotowa - polecam dla poszukiwaczy nowych wrażeń smakowych, pasuje nie tylko do ryby!
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz