Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sałatka do ryby - składniki:

1 sałata lodowa
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
2 czerwone cebule
1 pomidor
1 łyżka dżemu malinowego
1 łyżka octu balsamicznego
3-4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Sałatka do ryby - sposób wykonania:

Przyznam, że to jak pani Ewa Wachowicz przyrządza sos winegret, czyni z niego bazę każdej sałatki. Reszta składników schodzi na tor boczny, to może być zwykła sałata i pomidory a sałatka jest wyborna u?miech
Sałatę myjemy, osuszamy, liście drzemy na kawałki, wrzucamy do salaterki.
Paprykę myjemy, kroimy w paski, cebule obieramy i kroimy w krążki, pomidor kroimy dowolnie. Wrzucamy do salaterki.
Z octu, oliwy i dżemu robimy sos który przyprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Sosem zalewamy sałatkę, po 10 minutach (około)sałatka jest gotowa - polecam dla poszukiwaczy nowych wrażeń smakowych, pasuje nie tylko do ryby!
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz